Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Yıldız Tilbe Sertab Erener gülben ergen Aleyna Tilki tarkan Ebru Gündeş

Cerattepe'de Flaş Karar

Artvin Belediyesi, Cerattepe bölgesinde protestolara neden olan madencilik faaliyetlerinin hukuki süreç bitene kadar durdurulduğunu açıkladı.

Artvin’in Cerattepe bölgesinde protestolara neden olan madencilik faaliyetlerinin kaderiyle ilgili önemli bir görüşme yapıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Basına kapalı görüşmeye Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan ve Selçuk Özdağ, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Başmüşavirleri Osman Sert, Hatem Ete, İsmail Küçükbayrak ve Sevinç Özcan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılıç, AK Parti kurucu üyesi Nevzat Güven, Artvin Ticaret Odası Başkanı Kurtul Özel, Memur-Sen Artvin İl Başkanı İbrahim İnce, Girişimci Kadın Derneği Başkanı Dilek Alkan, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Yeşil Artvin Derneği Başkan Yardımcıları Nursal Bülbül ve Bedrettin Kalın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Ekonomisi Bölümü'den Oğuz Kurdoğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi'nden Sinan Güner, Livane Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Özçelik ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Rıdvan Peker katıldı.

Artvin heyeti daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldi.

-BELEDİYEDEN AÇIKLAMA-

Bu arada, Artvin Belediyesi, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan açıklama yaptı. Açıklamada, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan Artvin halkına sevindirici haber. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Maden Şirketinin Artvin Cerattepe'deki çalışmalarını Hukuki Süreç bitene kadar durdurdu. Artvin heyetiyle yaklaşık 2 saat süren toplantıda Artvin’le İlgili bilgiler Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na aktarıldı” denildi.

Bu arada Başbakanlık kaynakları da madencilik faaliyetlerinin durdurulduğunu doğruladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.