Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Pandemi tesk adana yunanistan esnaf Akşener

CHP'li Altaca Kayışoğlu: Orhaneli-Bursa Karayolunun Bitirilmesini İstedi
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ile Kütahya’nın Tavşanlı, Simav, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinin kullandığı Bursa yolunun karayolları standartlarına uygun olarak ihale edilip bir an önce bitirilmesini istedi.
 
Bugünün koşullarında Bursa-Orhaneli karayolunun patika konumunda kaldığını dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Orhaneli ekseninde Bursa ile altı ilçeyi birbirine bağlayan karayolu üzerinde sürekli bir genişletme çalışması var. Sürekli yol genişletiliyor. Yıllardır sürüyor bu durum. Yöre halkı da bıkmış bu durumdan. Artık ne zaman bitirilecek merakı içinde de değiller. Dün, Orhaneli’deydim. Herkesin dilinde bir düğün vardı. Geçen hafta evlenen bir çift; birbirlerine olan sevdalarını bir türlü bitip tükenmek bilmeyen Bursa-Orhaneli yol çalışması üzerinden anlatmışlar.
Arabalarının arka camına ‘Aşkımız Orhaneli yol çalışması gibi olsun, hiç bitmesin’ yazdırmışlar. Gelinen noktayı özetleyen güzel bir örnek” diye konuştu.


 
Orhaneli-Bursa arasındaki yolun sadece altı ilçeyi değil, aynı zamanda Kütahya ile de bağlantı sağladığının altını çizen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “60-65 kilometrelik yolun en önemli sorunu Kapıkaya bölgesi gözüküyor. Konuştuğumuz herkes aynı şeyi söylüyor. Kapıkaya aşılırsa yol kısalır, Bursa’nın en uzak ilçesi Harmancık ile mesafe 35-40 dakikaya düşer. Yaz aylarında Akdeniz’e gitmek isteyenler için de iyi bir alternatif olur. Çünkü, Kapıkaya’yı devre dışı bırakacak üç dört kilometrelik bir tünelle Bursa Kütahya arası da çok kısalmış olacak. Bursalılar yok yere Bozüyük üzerinden dolaşmak zorunda kalmayacaklar.
 
Boğaz’a üçüncü köprünün, Körfez’e Gazi Köprüsü’nün yapıldığı bir dönemde Misi Köyü ile Erenler arasını tunelle geçip, Kapıkaya’yı devre dışı bırakmak zor olmasa gerek. Buradan Bursa’da iktidar partisini temsil eden milletvekili arkadaşlarıma sesleniyorum.
Orhaneli yolunu yeniden ele alalım, Bursa ile ilçeleri arasındaki mesafeyi kısaltırken, Akdeniz’e inmeyi de kolaylaştıralım. Kaldı ki, bu yol bittiğinde Bursa’nın Gökçedağ ve Piribeyler tren istasyonlarıyla da iletişim kolaylaşmış olacak” çağrısında bulundu.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.