Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

CHP Ve HDP’nin Katılmadığı Anma Programını Bahçeli Hükümet Sıralarından İzledi

15 Temmuz Darbe Girişimi dolayısıyla düzenlenen anma programına CHP ve HDP katılmazken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı ve Hükümet üyeleri için ayrılan protokol sırasına oturdu. Anma töreninde eski Başbakanlardan Tansu Çiller hazır bulundu.

TBMM’de, Cumhurbaşkanlığı organizasyonuyla, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ev sahipliğinde; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programı gerçekleşti. CHP ve HDP’nin katılmadığı etkinliği MHP lideri Bahçeli hükümet sırasından izledi. Protokolde bir süre yalnız oturan Bahçeli, programın ilerleyen dakikalarında eski Başbakan Tansu Çiller ile Başbakan Binali Yıldırım’ın arasında oturarak anma törenini takip etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının da katıldığı anma programına Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ile AK Partili milletvekilleri katıldı.
15 Temmuz Darbe Girişimi’nde hayatını kaybeden vatandaşların yakınları ve yaralananlar, kürsünün önünde hazırlanan bölümde anma törenine katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya bir süre bu bölümü ziyaret etti ve vatandaşların taleplerini dinledi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, törenin tamamını özel olarak ayrılan bu alandan izledi.
Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dua etti. Video Mapping gösterisi ile 15 Temmuz 2016 akşamı yaşananları anlatan sinevizyon gösterisi Meclis duvarlarına yansıtılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’e, 15 Temmuz gecesi TBMM’nin bombalandığı saat olan 2.32’de geldi. Erdoğan’ın konuşması yaptığı sırada Meclis çatısında özel harekat polislerinin nöbet tuttuğu görüldü.

Anahtar Kelimeler:
ChpHdpMhp15 Temuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.