CHP'den milletvekili aday adaylığı için son gün

ANKARA (ANKA) - CHP’de,1 Kasım’da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adaylığı başvuruları, bugün saat 17.00’de sona eriyor. Genel Merkez’e başvuruların başladığı 31 Ağustos tarihinden bu yana 500’ü aşkın aday adayı başvuruda bulundu.

CHP’den milletvekili olmak için başvuru yapanlar arasında, Türkiye’nin Musul Başkonsolosu olduğu sırada, konsolosluk personeliyle birlikte IŞİD tarafından rehin alındıktan 101 gün sonra serbest kalan Öztürk Yılmaz da bulunuyor. Yılmaz, Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçiği görevinden istifa ederek Ardahan milletvekilli adaylığı için başvurmuştu. CHP kontenjanındaki RTÜK üyeliğinden istifa eden Ali Öztunç da milletvekili adaylığı için başvuran isimler arasında yer alıyor.

Yine CHP de mevcut Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri de başvurularını genel merkeze iletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran genel seçimleri için önseçimle gelen milletvekillerinin korunacağı, ancak milletvekili çıkarılamayan ya da oylarda düşüş yaşanan bazı bölgelerde aday değişikliğine gidilebileceğinin işaretini vermişti.

Bazı bölgelerde merkez yoklaması yoluna gidilecek CHP’de, kontenjan adaylarının durumu ise Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi’nde (PM) değerlendirilecek.

CHP’de son gün, milletvekilliği aday adaylığı için Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran da başvuruda bulundu. Oran, 7 Haziran seçimleri için de aday adaylık başvurusunda bulunmuş ancak Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilmemişti.

Genel Merkez’de başvurusunu yapmadan önce gazetecilere açıklamada bulunan Oran, terör olaylarına işaret ederek, “Türkiye yangın yeri ama CHP bu ülkenin itfaiyesi. Bu yangını söndürmek için CHP’ye, itfaiyeye hepimizin su taşıması ve CHP’ye güç vermesi gerekiyor” dedi. Gönlünün önseçimden yana olduğunu ifade eden Oran, şöyle devam etti:

“Türkiye’de iki buçuk ay sonra tekrar seçime gidiliyor, dolayısıyla önseçim yapabilecek imkanımız kalmadı. 7 Haziran’da benim için olağanüstü bir durum söz konusuydu, partime ve bana saldırılar yapılmıştı, o zaman da niyetim önseçimdi. Genel Başkanla konuşarak, kontenjan adaylığı konusunda kendisiyle mutabakat sağlamıştık, o zaman olmadı, belki bir kaza oldu, inşallah bu kaza bu sefer telafi edilir ve ben de ülkem için, halkım için, bu dönem TBMM’de arkadaşlarımla beraber bu mücadelenin içerisinde yer alırım.”

-“HAYATIMIN SONUNA KADAR CHP’DE SİYASET YAPACAĞIM”-

Oran, aday gösterilmemesi durumunda bir başka partiden ya da bağımsız aday olmayı düşünmediğini de kaydederek, “Bana başka partiden adaylık teklifini hakaret kabul ederim. Bağımsız aday olmam konusunda o dönemde de yoğun baskılar olmuştu ama ben CHP’li doğdum hayatımın sonuna kadar da CHP’de siyaset yapacağım” diye konuştu.

Oran’a açıklaması sırasında iki gazi vatandaş da eşlik etti. Gaziler, Dağlıca’daki terör saldırısından duydukları üzüntüleri ifade ederek, “Ciğerimiz yanıyor, 40’a yakın şehitten bahsediliyor ama hiçbir yetkili açıklama yapmıyor. 40 şehit bir sonuçtur, bugüne kadar izlenen terörle mücadeledeki yapılan hareketlerin sonucudur.  Terörle pazarlık olmaz, mücadele olur” dediler. (ANKA)

(GO/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.