Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk Pandemi adana yunanistan esnaf Akşener

CHP’den Zeytin Dalı Harekâtı Açıklaması: Operasyonu Destekliyoruz Milli Meseledir

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Afrin Operasyonunu destekliyoruz. Millet olarak bu operasyonun arkasındayız. Biz Türkiye’nin güvenliği çerçevesinde atılacak adımların, bir siyaset malzemesi olmaktan öte bir milli mesele olduğunu biliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin açıklama yaptı.

Afrin operasyonunu desteklediklerini ve millet olarak bu operasyonu arkasında olduklarını belirten Tezcan, “Bu sürecin sonunda akıldan çıkarılmaması gereken en önemli şey, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve bölgedeki egemenliğinin sağlanması hususudur. Bunun tahrip edilmesinin bizim için milli güvenliğimiz için ne kadar büyük tehdit oluşturduğunu bu süreç içerisinde gördük” dedi.

Bu gerekçelerle bir an önce siyasi bir çözümün bulunması gerektiğine dikkat çeken Bülent Tezcan şöyle dedi:

“Bu nedenle harekat Suriye’ye ilişkin, strateji bu noktadaki siyasi çözüme odaklanmalıdır. Bölge barışı ancak bu siyasi çözümlü sağlanabilir. Bu noktada hem terörün ortadan kaldırıldığı hem de, bölgede Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün güvence altına alındığı bir siyasi çözümün aktif parçası olmalıyız. Bu harekât davam ederken diyalogda önemlidir. Türkiye’nin bütün taraflarla aktif diyalog içeresinde olması gerekir. ABD, Rusya, İran… Suriye ile aktif diyalog içerisinde olmamız gerekir. Şanlı ordumuz önemli bir harekâta girmiştir, bu harekâtın arkasındayız. Desteğimiz tamdır. Biran önce başarıya ulaşmasını hedefine ulaşmasını arzu ediyoruz. Mehmetçiğimizin burnu kanamadan hedefine ulaşmasını diliyoruz. Allah milletimize de askerimize de yardımcı olsun. Biz Türkiye’nin güvenliği çerçevesinde atılacak adımların, bir siyaset malzemesi olmaktan öte bir milli mesele olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki süreç bütün terör unsurların etkisinin kıldığı Türkiye’nin sınırında güvenlik sorunun olmadığı bir siyasi çözümün hayata geçirildiği bir süreç olmadır diyoruz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.