Öne Çıkanlar galataport Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk uyuşturucu Gıda ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı çalışma bakanı seçim çanakkale

CHP’li Altaca Kayışoğlu: Akıllara Ziyan Bir Kararın Altına İmza Atmışlar

CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bursa’da binlerce konutu ilgilendiren  alanın, “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” ilan etmesine tepki gösterdi. “Bursa’yı korumak istiyorlarsa Uludağ’ı, Kocayayla’yı, Karacabey’i, Gürsu’yu korusunlar” diyen Altaca Kayışoğlu, 1996’da yapılmış, Bursa’nın en planlı mahallesinin bir gecede sit alanı ilan edilmesini, “akla ziyan bir karar” olarak değerlendirdi.
CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın binlerce konut ve yüzlerce siteyi  “Bursa ve Yalova İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi “ çerçevesinde “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” ilan ettiği Millet Mahallesi sakinlerini dinledi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı karara anlam veremediklerini belirten Millet Mahallesi sakinleri, kendilerini ziyaret eden Altaca Kayışoğlu’na, “Bursa’nın en planlı mahallesi konumundaki Millet’in bir anda SİT alanı ilan edilmesini anlamış değiliz. Ortada korunacak bir şey yokken, böyle bir karar alınmasının altında acaba başka nedenler mi var diye düşünüyoruz. İtirazlarımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptık” diye konuştular.
 
Millet Mahallesi’nde vatandaşları dinleyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Bu mahalleyi iyi biliyorum. Yaşadığınız soruna bakınca, buraları bilmeyen, Bursalılarla görüşme zahmetinde bulunmayan, Ankara bürokrasisi ve tabii yerli işbirlikçileri, yine akıllara ziyan bir kararın altına imza atmışlar” dedi. Alanda, site bahçeleri ve parklardan başka yeşil olmadığını söyleyen Altaca Kayışoğlu, “ Cılız akan Gökdere dışında dikkat çeken doğal bir yapının bulunmadığı bir mahalleyi ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ ilan edenler, keşke bu duyarlılığı Kocayayla’nın oksijen deposu çam ağaçları kesilip, yerine gelecekte planlanan golf sahaları için yapıldığı açıkça anlaşılan gölet projesinde gösterselerdi” diye konuştu.
 
“Burada ne taşacak bir dere var, ne de korunacak bir doğa var” diyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Kocayayla’da, Başköy’de, Kabulbaba’da duyarlı olmayanlar, Karacabey Bursa Ovası’nın geleceğini dinamitleyecek Batı OSB’ye imza atanlar, Millet, Vatan, Şirinevler, Piremir mahallelerinde yaşayan binlerce insanın geleceğiyle oynuyorlar. Karar yanlış bir karar. Bursa’yı korumak istiyorlarsa, Uludağ’ın doğal yapısını korusunlar, Kocayayla’yı korusunlar, Bursa, Karacabey, Gürsu Ovası’nın elde kalan kısımlarını korusunlar” diye tepki gösterdi.  
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.