Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

CHP’li Gürer: Taşeron Sorunu Kökten Çözülmeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Taşeron sorunun seçim önceleri gündeme gelip oy alma hesaplarına alet edilemeyecek kadar önemli bir konu olduğunu belirterek, “700 bini aşkın bu kesim için seçim önceleri vaatler verilmekte iktidarda ise bu sorun çözümlenmemektedir. Taşeron sorunu kökten ve kalıcı çözüme erdirilmeli ve mağduriyetler bir an önce giderilmelidir” dedi.

CHP‘li Gürer, 1 Kasım seçimlerinden önce AK Partinin Taşeron işçilere kadro sözü verdiğini, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl ve yardımcı işlerde çalışan personeli kamuya alacaklarını açıkladığını hatırlattı. Ancak verilen sürelerin hiçbirine uyulmayarak Taşeron işçilerin umutla beklemelerinden başka bir gelişme olmadığını ifade eden CHP’li Gürer, Meclisin açılması ile kamu idareleri, belediyeler ve il özel idarelerinde yaklaşık 720 bin asıl ve yardımcı iş yapan taşeron personelin durumunun hızla gündeme gelmesi gerektiğini belirtti. Gürer, bu kapsamda istihdam edileceklerin pozisyonu, çalışma koşulları, mali ve sosyal hakları ile yükümlülüklerine ilişkin düzenlemelerinde  kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.



“Hükümet Yapamayacağını Vaat Olarak Sunar Mı?”

Gürer, varlıklı kesimin toplam gelirden aldığı payın yüzde 46.5’e çıktığına, zengin yoksul farkının 7.6 kat farka ulaştığına dikkat çekerek,şöyle açıladı:

“Bu durum toplumsal sorunların giderek derinleşmesine neden olacaktır. Doğal olarak çalışanların önemli bölümü yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır. O arada asıl işi yapanlara göre kimi yerde 3 kat daha az gelir ile işte çalışmak durumunda olanlar vardır. Bu bağlamda ciddi bir adaletsizlik söz konusudur.  Bu durumda her kesimin siyasi partinin bilgisindedir.  700 bini aşkın bu kesim için seçim önceleri vaatler verilmekte iktidarda ise bu sorun çözümlenmemektedir. Taşeron sorunu kökten ve kalıcı çözüme erdirilmeli ve mağduriyetler bir an önce giderilmelidir. Sorunun varlığı kabul edilip çözüm içinde sözler verildiği hatta başbakan bakanların süre verdiği bu konuda gelinen nokta taşeronlar için büyük bir hayal kırıklığı yaratmasıdır. Çalışanın verimliliği ve işe uyumu sözlerin tutulması ile de doğrudan ilgilidir. Söz verdi iseniz yapmanız çözmeniz gerekir. Hükümet yapamayacağını vaat olarak sunar mı? Hesabını kitabını yapıp bu konuyu gündeme taşımışlardır. Bu durumda bir an önce taşeron sorunu için yasa çıkarılmalıdır. CHP olarak işçilerin emekçilerin çalışanların haklarını her zaman koruduk koruyacağız.” 
Öte yandan Gürer,  işsizliğin giderek arttığını, işçi çıkarmalar yanında işçilerin sendika seçme haklarının işverenin yaklaşımına bırakılamayacağını söyleyerek işçilerin sendikal mücadele nedeni ile işlerinden çıkarılmaması içinde daha katı yasal düzenlemelerin yapılmasının gerektiğinin altını çizdi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.