CHP’li Tüm: “10 Ekim, 15 Temmuz’dan Ayrı Düşünülemez”

10 Ekim Ankara Gar Katliamının 1. yılı dolayısı ile bir mesaj yayınlayan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm,  “Terör ve şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin, bir insanlık suçudur. Hiçbir teröristin milliyeti olmayacağı gibi, inancı da olamaz. Çünkü hiçbir inanç insan öldürmeyi, emretmez” dedi.
 
Mehmet Tüm açıklamasında şunları kaydetti:
 
“10 Ekim 2015 günü Ankara’da 102 Yurttaşımızın acımasızca öldürüldüğü saldırının üzerinden 1 yıl geçti.  Bu katliamın amacı, toplumsal barışımız, huzurumuz ve kardeşliğimizi katletmektir. Ankara Gar katliamını yapanlar ne yazık ki, bununla yetinmediler, asker polis, sivil hiç bir ayrım gözetmeksizin seri katliamlarına devam ettiler.  İnsanlarımızı ve toplumsal birliğimizi hedef alanlar, 15 Temmuzda, Cumhuriyetimizi ve Demokrasimizi hedef aldılar. İktidarda bulunanlar ne yazık ki, bu vahşi çetelerin, emellerini anlamakta geç kaldılar. Tüm uyarılara rağmen, anlamadılar anlamak istemediler.
Terör ve şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin, bir insanlık suçudur. Hiçbir teröristin milliyeti olmayacağı gibi, inancı da olamaz. Çünkü hiçbir inanç insan öldürmeyi, emretmez. Her gün içimizi yakan, bu vahşi anlayışın, bir an önce son bulması en büyük arzumuzdur. 1. yılında 10 Ekim katliamının kurbanı 102 canımızı saygı ile anıyorum. Daha dün içimizi yakan Hakkari, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyor, tekrar baş sağlığı diliyorum.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.