Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

CHP’nin Gazeteci Kökenli Vekillerinden Ortak Basın Toplantısı

HP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP iktidarı Türkiye’deki medya ortamını öyle bir hale getirdi ki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden bahsedebilmek artık absürt bir durum haline geldi. O yüzden bugünü 10 Ocak’ı çalışamayan ve tutuklanan gazeteciler günü olarak kutlamayı daha doğru buluyoruz” dedi.
Yarkadaş partisine mensup gazeteci kökenli milletvekilleriyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
CHP’li vekiller, “Gerçekler hapsedilemez” pankartıyla basın toplantısına katıldı.

“Bu Bir Dünya Rekoru”

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Hapiste 150 civarında gazeteci var. Bu bir dünya rekoru. Şu anda Türkiye’de çalışan gazeteci sayısının çalışmayan gazeteci sayısından daha az olduğu bir Türkiye’deyiz” dedi.

Suç Haline Getirildi”

Barış Yarkadaş da, “AKP iktidarı Türkiye’deki medya ortamını öyle bir hale getirdi ki 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden bahsedebilmek artık absürt bir durum haline geldi.  O yüzden bugünü 10 Ocak’ı çalışamayan ve tutuklanan gazeteciler günü olarak kutlamayı daha doğru buluyoruz. Gazeteciler sabah işlerine gitmek, yazı işleri toplantısına katılmak yerine en başta önce karakola sonra adliyeye eğer oradan kurtulamazlarsa cezaevine gidiyorlar. Türkiye’de gazetecilik AKP iktidarı tarafından adeta bir suç haline getirildi” dedi.
Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, “Basın emekçilerinin cezaevinde olması sadece haber alma hakkımızı elimizden almıyor aynı zamanda ülkemizin demokrasi karnesini ki oldukça kötü durumda daha da kötüleştiriyor” diye konuştu.

CHP Dokunulmazlık İstedi

İstanbul Milletvekili Eren Erdem de, “Gazetecilere Türkiye koşullarında mesleklerini icra edebilmeleri için Türkiye’nin normalleşmesi sürecine kadar dokunulmazlık verilmesi gerekir. Bu dokunulmazlık yargılamaların tutuksuz gerçekleşmesini kapsamalı” dedi.

 “Kendi Diktatörlük Anayasalarını Getirmek İstiyor”

İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya da anayasa değişiklik teklifine işaret ederek, “Burada yapılan ilk önce basın üzerinde hakimiyet kurarak basın mensupları hapislere atarak ve beğenmedikleri gazetelere kayyum atayarak ya da onları kapatarak kendi diktatörlük anayasalarını getirmek istiyor” dedi.
İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, “Gazetecinin düşüncesi ve yazdıkları hiç kimse tarafından sansür edilemez” dedi.
Sertel daha sonra Türkiye Gazeteciler Sendikasının bildirisini okudu.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.