Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Cizre ve Sur'da 16 Terörist Öldürüldü

Güvenlik güçlerinin güneydoğuda meydana gelen kalkışmalara karşı başlattığı operasyonlarda dün Cizre’de dokuz, Sur’da ise yedi bölücü terörist öldürüldü. İki ilçede bugüne değin öldürülen bölücü terörist sayısı toplam 637’ye ulaştı. Sur’daki terörist inlerinde ele geçen fazla miktardaki tıbbi malzeme hayret uyandırdı.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda dün dokuz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Cizre operasyonunda bugüne değil öldürülen bölücü terörist sayısı 483 oldu. Yedi el yapımı patlayıcı imha edildi, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki av tüfeği, bir gaz bombası, 20 av fişeği ve iki roket atar mühimmatı ele geçirildi.

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda ise dün yedi bölücü terörist öldürüldü. Sur operasyonlarında bugüne değin öldürülen toplam bölücü terörist sayısı 144’ye ulaştı. 37 el yapımı patlayıcı tespit/imha edildi, üç Biksi makineli tüfeği, bir Zagros Marka (zırh delici) uzun namlulu silah, 45 Kaleşnikof piyade tüfeği, iki Kannas keskin nişancı tüfeği, beş M-16 piyade tüfeği, 10 roket atar, bir av tüfeği, 270 RPG-7 roket atar mühimmatı, 235 roket atar sevk fişeği, 152 el bombası, 4 bin 470 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, muhtelif cins ve çok miktarda fişek, 215 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif cins ve 18 el bombası fünyesi, 67 adet boş metal profil, 250 kilo toz madde, iki çuval kimyasal madde, 195 kilo Hidrojen Peroksit, 3.000 kilo Amonyum Nitrat, 400 büyük boy pil, bir kutu torpil, 18.100 m elektrik kablosu, 330 tüp silikon, dört akü, 150 m branda, üç telsiz, 21 kütüklük ele geçti.

-TERÖRİST HASTANESİ-

Surdaki terörist inlerinde ele geçen sağlık malzemesinin fazlalığı hayret uyandırdı:

“39 kilo tentürdiyot, bin 800 şırınga, 40 paket serum takımı, sekiz paket şeffaf eldiven, 10 paket gazlı bez, 200 damar yolu açma iğnesi, 500 neşter, dokuz kutu dikiş seti, 11 adet tıbbi malzeme sıvısı, 13 adet kol askısı, üç takım atel seti, 25 takım serum seti, 20 sargı bezi, üç tıbbi malzeme pompası, çok sayıda gaz maskesi, battaniye, giysi, erzak ve benzer malzeme.”

Tunceli Hozat’ta 10 ev ve eklentilerinde icra edilen adli aramada; bir tabanca, 16 tabanca fişeği, 7 av tüfeği, 28 av tüfeği fişeği, bir kurusıkı tabanca, sekiz kurusıkı tabanca fişeği, iki el telsizi, üç dizüstü bilgisayar, bir bilgisayar kasası, üç tablet bilgisayar, 15 cep telefonu, iki fotoğraf makinesi, üç mini kaset, 132 CD, 11 hafıza kartı, 17 sim kart, yedi flaş bellek, bir kart okuyucu, bir MP3 çalar, iki hard disk, yedi videokaset ile çok miktarda siyasi içerikli kitap, gazete küpürü ve dergi ele geçirildi. “Yardım ve Yataklık Suçundan” 13 işbirlikçi gözaltına alındı.

Şırnak’ta üç, Şanlıurfa’da bir olmak üzere toplam dört bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Şırnak İdil’de bir adet el yapımı patlayıcı iki 12 kg.lık tüp ile güçlendirilmiş bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Iğdır’da bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

Şırnak Cizre Kırsalında bir evde yapılan aramada, “Yardım ve Yataklık Suçundan” bir işbirlikçi bir cep telefonu ve bir bilgisayar ile gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.