Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı abd TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

Cizre'de Şehit Olan 3 Askerin Aileleri Acı Haberi Aldı

Cizre'de devam eden operasyonlarda seyir halindeki zırhlı aracın geçişinde meydana gelen patlamada 3 Uzman çavuş şehit öldü. 1 Polis,1 Uzman Çavuş yaralandı.

Şehitlerin Erzurum, Balıkesir ve İzmir’deki ailelerine acı haber ulaştı.

Şehit Ateşi Erzurum

Uzman Çavuş Kadir Kayve’nin evine ulaşan acı haber herkesi gözyaşına boğdu. Komutanın verdiği şehit haberi ile baygınlık geçiren Üvey Baba Zeki Avu baygınlık geçirdi. Saat 20:30’da şehidin evinde fenalaşan kız kardeşi hastaneye, Anne ise 112 Acil Servis ekipleri tarafından evde müdahale edildi.

Kadir Kayveni'nin şehit haberi ile akrabaları köyün girişi ile evine Türk bayrakları astı. 4'ü üvey toplam 7 çocuk babası olan Zeki Avu, şehit evladı ile en son Cuma günü telefonla görüştüğünü belirtti. Oğlundan istifa edip köyüne dönmesini istediğini belirten Avu, "Evde oturuyordum, dünürüm beni telefonla aradı. Bana dedi ki, 'Kadir'i kaybettik' kendisine, 'Sen bu haberi nereden aldın?' Dedim. Sonra Kadir'i aradım, eşini ve hastaneleri aradım ama kimseye ulaşamadım. En son bir arkadaşı beni arayıp, 'Kadir şehit oldu, ben de ailesini hastaneye götürdüm' dedi. 10 dakika sonra da askerler gelip bize acı haberi verdi. Kadir benim üvey oğlum. Henüz 1 aylıkken babası oldum. Onu ve diğer üç kardeşini öz evlatlarımdan ayırmadım. Şehit olmadan iki gün önce saat 22.30'da bizi telefonla aradı. Bana, 'Ne yapıyorsunuz baba' dedi. Kendisine, 'Biz de uyuyorduk' dedim. Gülerek, 'Kalkın sizden içtima alayım öyle yatın' dedi. Ben de kendisine, 'Oğlum görevin bitsin istifa et gel. Ne yatabiliyoruz ne uyuyabiliyoruz. Gel köyümüzde beraber olalım' dedim. O da takdiri ilahi diyerek vedalaştık" diye konuştu.

Şehit Ateşi Balıkesir’ ide yasa boğdu

Şehit olan Uzman Çavuş Faruk Gezen' in Balıkesir’in Dursunbey İlçesi'ndeki baba ocağına  da acı haber ulaştı.
Cizre’de operasyon sırasında zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’ lı  teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcı infilak ettirmesiyle şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Faruk Gezen' in Balıkesir’in  Dursunbey İlçesi'ndeki ailesine şehit olduğu haberi ulaştı. Yeni nişanlandığı öğrenilen şehidin ailesine komutanlar ve sağlık ekipleri eşliğinde Faruk Gezen' in şehit olduğu söylendi.

Şehit Ateşi Buca’yı da  yasa boğdu

Cizre’de  şehit olan askerlerden 21 yaşındaki Necati Yenikapı'nın, acı haberini, akşam saatlerinde askeri yetkililer, Buca, Yaylacık Mahallesi'ndeki baba evine ulaştırdı. Oğullarının şehit olduğu haberini alan ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Askeri yetkililerle gelene sağlık görevlileri de aileye burada ilk müdahalelerini yaptı.

Baba Diyarbakırlı, Annesi Manisalı olduğu öğrenildi. Acı Haberi alan Necati Yenikapı’nın arkadaşları ve yakınları baba evine akın etti. Evden çıkan müftülük görevlileri, Diyarbakırlı olan babanın büyük acı içinde olduğunu ve teröre lanet ettiğini ifade ettiler.  

Ailesinden Şırnak’ta olduğunu gizlemiş

Bu arada şehit asker Necati Yenikapı’ ailesine üzülmesin diye  Cizre’de  bulunduğunu saklayıp Mardin’de olduğunu söylemiş Cizre’de görev yaptığını sadece ağabeyi  Mert Yenikapı’ya söylemiş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.