Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Çocuk İstismarı Komisyonu Kuruldu

Başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarını araştıracak ve alınması gereken önlemler belirleyecek olan komisyon kuruldu. Ankara dışında da görev yapacak olan komisyonun görev süresi ise  3 ay.           

Başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amaçlı Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

3 Ay süreyle çalışacak komisyon, 15 üyeden oluşacak. Başkan, başkanvekili, sözcü, katip üye ve üyelerden oluşacak olan komisyon 3 ay görev yapacak. Anayasa’nın 98., İçtüzüğün 104. Ve 105. Maddeleri uyarınca kurulan komisyon, başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarını araştıracak ve alınması gereken önlemleri belirleyecek. Komisyon Ankara dışında çalışmalar yapabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.