Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Covid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Vergi

Çukurova Belediyesi Proje Üretimi İçin Toplandı

Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in başkanlığında 9’uncu kez toplandı. Üretilecek projelere ilişkin görüşlerin ifade edildiği toplantıda Çetin, “19 Mayıs’ta kardeşliğimiz için motosikletlere bindik, 3 Haziran’da Türk şiirinin barış, sevgi ve vatan şairi Nâzım Hikmet’i andık, ekimde karikatür, Aralıkta 2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali’ni yapacağız. Hepsi kültür sanata katkı ve kardeşliğimiz içindir” ifadelerini kullandı.

Geniş kitlesiyle ve hayata geçirdikleri etkinliklerle dikkat çeken Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına konuşan Duygu Zengin, geçen yıl ilki yapılan Zeytin Dalı Festivali’nin 2’ncisini ekimde yapacaklarını belirterek destek istedi. “Bu dostluk ve kardeşlik festivaline Danışma Kurulu üyelerimizin de kardeşlik elini uzatmalarını istiyoruz” diyen Zengin’i, Başkan Soner Çetin, “Etkinliklerinizi Adana geneline yayasınız diye, Orhan Kemal Kültür Merkezi’mizi seve seve size açarız” dedi. Adana Yapı Müteahhitleri Derneği(AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş da konuşmasında, yaşanan trafik sorunundan yakındı ve Başkan Çetin’e seslenerek, “Sorunları çözün diye sizi seçtik. Doğru mu yaptık, evet doğru yapmışız. Bu kadar demokratik bir ortam sunuyorsunuz, teşekkür ederiz. Memnun muyuz, evet memnunuz” ifadelerini kullandı.

“Kültür Sanat Deyince Çukurova Geliyor”

Toplantıda söz alan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, kentte gereksiz tartışmalara girilmemesini, çatışmasız ve barışçıl bir dil kullanılmasına özen gösterilmesini istedi. Danışma Kurulu toplantısına Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği adına katılan turizmci Nesrin Göçhan, Adana’da ciddi bir film platosu yapılmasını önerdi. İstanbul ve Ankara’daki birçok çevrenin “kültür-sanat” dendiğinde Çukurova Belediyesi’ni örnek gösterdiğini belirten Göçhan, “Turizm barış ister, güvenlik ister, özgürlük ister. Barışın, güvenliğin ve özgürlüğün olmadığı yere turist gelmez” açıklamasında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.