Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Tansel Tuzcu MSB Koca Dünya MHP lideri Bahçeli

Çukurova'da 23 Nisan Bayramı Festival Havasında Gerçekleşti

Çukurova Belediyesi TBMM'nin açılışının 96. yıldönümü ve Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını törenlerle kutladı. 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocukların bayramını kutlayarak, “Dünyada, çocuklara bayram hediye eden tek lidere sahibiz. Bu bayramı çocuklarımıza hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz” dedi.

Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Kutlamaları, Gülen Yüzler Kreş çocuklarının gösterileriyle renklendi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 17 yaşında ikinci kitabını çıkaran Emine Can’ı kutlarken, çocuk sanatçılar Serkan Eren ile Nisanur Gören’in, resim ve ebru sergilerini gezdi. Çocukların hazırladığı müzik dinletisine de katılan Çetin, çocukları kutladı.

Gösterilerle başlayan şenlikler, resim ve ebru sergisi, kitap imza töreni ve müzik dinletileri ile devam etti. Çocukların gösterilerini ilgiyle izleyen Çetin, 23 Nisan’ın kutlanmasına bazı zihniyetler tarafından engel olunmak istendiğini, ancak Mutafa Kemal Atatürk’ün, dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramı 3 gündür kutladıklarını dile getirdi. Çetin, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için, Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkan yorgun milletimize yaptığı devrimlerle bir çok hediyeler sunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza da, bugün kutlamaktan onur duyduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hediye etmiştir. Tüm çocuklarımızın bu büyük bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

KUTLAMALAR SANATLA BÜTÜNLEŞTİ

Çukurova Belediyesi, 23 Nisan kutlamalarında, çocuklara makam bırakmak yerine, onlara sanat icra etmeleri için müzik aletleri sundu. Çocuklar, kendilerine verilen keman, piyano, bağlama, flüt, viyolonsel, kanun ve gitarlarla, misafirlere müzik ziyafeti sundu. Çetin, müzik dinletisinin yanında, Çukurovalı 17 yaşındaki yazar Emine Can’ın, ikinci kitabını imzaladığı imza gününe katılarak, genç yaşta ikinci kitabının 5’inci baskısını piyasaya süren Can’ı kutladı. Küçük Yazar Emine Can da, Alayına New York kitabını imzalayarak Başkan Çetin’e hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.