Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana abd tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkan Erdoğan: 24 Haziran’dan Sonra İlk Ziyaretimi Azerbaycan’a Yapacağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya geldi. Erdoğan, “İnşallah 24 Haziran’dan sonra ilk yurt dışı ziyaretimi Azerbaycan’a yapacağım” dedi. Erdoğan, TANAP’ın açılışının ise seçim öncesinde Haziran ayı içinde yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le ikili ve heyetler arası görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, Aliyev’in yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yaptığını anımsatarak, şükranlarını ifade etti. Azerbaycan’ın gelişmeye, güçlenmeye devam edeceğini belirten Erdoğan, “Türkiye olarak bu süreçte daima kendileriyle birlikte el ele, omuz omuza her alanda müşterek çalışmaya devam edeceğiz. Hatırlayacağınız üzere ben de cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurt dışı ziyaretimi Azerbaycan’a yapmıştım bu durumun bir gelenek haline gelmiş olması aramızdaki kardeşlik hukukunun en güzel örneğidir. İnşallah 24 Haziran’dan sonra da ilk yurt dışı ziyaretimi ben de Azerbaycan’a yapacağım” diye konuştu.

“TANAP’IN AÇILIŞI HAZİRAN’DA YAPILACAK”

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının verimli biçimde kullanılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirteren Erdoğan, yeni projelerin olduğunu ve bunlardan en önemlisinin ekonomik alanda yerli ve milli paraya geçişin olduğunu kaydetti.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılışının da Haziran ayında yapılacağını belirten Erdoğan, “Seçim öncesi gerek milletimize gerekse tüm dünyaya bizim bir müjdemiz olacaktır. TANAP sadece Türkiye ile Azerbaycan arasında doğal gaz alışverişinde değil aynı zamanda bütün Avrupa’nın enerji güvenliğine katkı yapacaktır. İzmir Aliağa’da yapımı devam eden Star rafinerisinin inşaatı da yakın zamanda bitiyor onun açılışını da Eylül, Ekim gibi kardeşimle beraber gerçekleştireceğiz. Böylece Azerbaycan Türkiye’de en büyük yatırımcı haline geliyor” diye konuştu.

“YUKARI KARABAĞ SORUNUNU KENDİ SORUNUMUZ OLARAK GÖRDÜK”

Erdoğan, Azerbaycan hükümetinin ve milletinin, Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesini desteklediğini belirterek, “Yukarı Karabağ sorununu başından beri kendi sorunumuz olarak gördük. Yukarı Karabağ sorununun, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığı ilkeleriyle ilgili Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde ivedilikle çözümü en büyük arzumuzdur. Askeri ve savunma sanayi alanlarındaki iş birliğimizi de güçlendirmek hususunda kararlıyız” dedi.

ALİYEV: “AZİZ KARDEŞİMİ SEÇİMLERDEN SONRA AZERBAYCAN’A DAVET EDİYORUM”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise “Bugün Türkiye ve Azerbaycan dünya çapında birbirine en yakın olan ülkelerdir, müttefiklerdir” dedi. Türkiye’nin dünya çapında bir güç olduğunu kaydeden Aliyev, “Bu güç daha da büyür dostlar sevinir istemeyenlerin de keyfi bozulur. Biz Azerbaycan’da büyük sevinç hissiyle Türkiye’nin gelişmesini görüyoruz. Eminim ki bundan sonra Türkiye sadece ve sadece başarılar yolunda gidecektir. Aziz kardeşimi seçimlerden sonra ilk seferini Azerbaycan’a yapmak üzere davet ediyorum, bu gelenek bundan sonra da yaşasın” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.