Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “15 Temmuz Yeni Türkiye'nin Cemresidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün parlamentoya sunulan yeni Anayasa çalışması hususunda da Sayın Başbakanımıza ve MHP Genel Başkanına, bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlara huzurunuzda çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tekerlekli sandalyede evlat hasretiyle son nefesini veren Halepli anneler için, sahilde top oynarken katledilen, şehit edilen Gazzeli çocuklar için, evleri, ocakları başlarına yıkılan Arakanlı yetimler için bu kavgayı vermeye devam etmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz sadece ihanet, hınç, acı ve kan değildir. Aynı zamanda 15 Temmuz tıpkı istiklal harbi gibi bir kıyamdır, bir muştudur, bir iftihardır. 15 Temmuz bir milli şahlanıştır. Adeta Çanakkale’ye eş bir kahramanlık destanıdır. Anadolu toprakları o gece bir kez daha Türk milletine vatan kılınmıştır. Hepsinden de öte 15 Temmuz yeni Türkiye’nin cemresidir. Öyle bakıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Necip Fazıl Ödül Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Necip Fazıl ile “gönüldaşlık” yaptığını belirterek, “Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlere gereken desteği vermeyi sürdüreceğim” dedi.

“MEBZUL MİKTARDA BULUNAN İŞPORTA AYDINLARI”
Ödül sahiplerini tek tek kutlayan Erdoğan, Üstat Necip Fazıl, Allah ve ahlak demenin yasak olduğu baskının, yabancılaşmanın her tarafı kapladığı o meşum yıllarda Müslüman asaleti ve cesaretinin timsali olarak sesini yükseltmiştir. Kendi ifadesiyle, başında kim bulunursa bulunsun veya bulunmasın madem ki ben varım, Türkiye vardır diyerek, direnişinin, dirilişin öz güveninin sembolü olmuştur. O dönem fikir ve yazı dünyasında mebzul miktarda bulunan işporta aydınları bileğini bükemedikleri, kalemini kıramadıkları Necip Fazıl’ı uzun yıllar ademe mahkum etmeye, yok saymaya çalışmış ancak muvaffak olamamışlardır. Kendisi kibir satanlara, kendilerini bir şey sananlara ve sapıklıkları içinde mağrur ve mesut yaşayanlara karşı mukaddes dinimizden aldığı emirle tepeden bakmayı hiçbir zaman ihmal etmemiştir” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZİN ON SANTİMLİK EKRANLARIN İÇİNDE HAYATLARINI HEBA ETTİĞİ ŞU DÖNEM”
“Gençlerimizin, internetin ve özellikle sosyal medyanın esiri olduğu, 140 karakterin, birkaç kelimelik aforizmaların sınırlarına hapsolduğu, on santimlik ekranların içinde hayatlarını heba ettiği şu dönemde Necip Fazıl’ı anlama yönündeki çalışmalarımızı daha da artırmalıyız” diyen Erdoğan, Necip Fazıl’ın duruşunun 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından çok daha iyi anlaşılması gerektiğine inandığını vurguladı.

15 TEMMUZ YENİ TÜRKİYE’NİN CEMRESİDİR
Konuşmasına 15 Temmuz ile devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kaba softa, ham yobaz bir güruh, Pensilvanya’daki şarlatandan aldıkları işaretle bu millete pusu kurmuşlardır. Kendi ikballeri, sapkın ideolojileri için kan dökmekten, can almaktan dahi çekinmemişlerdir. Bizi Menderes’in akıbetiyle tehdit etmeleri asla boşuna değildir. Ağızlarından salyalar akarak ‘Şafakta asacağız’ diye efelenmeleri asla kurusıkı bir tehdit değildir. Asla unutmayalım, 15 Temmuz sadece ihanet, hınç, acı ve kan değildir. Aynı zamanda 15 Temmuz tıpkı istiklal harbi gibi bir kıyamdır, bir muştudur, bir iftihardır. 15 Temmuz bir milli şahlanıştır. Adeta Çanakkale’ye eş bir kahramanlık destanıdır. Anadolu toprakları o gece bir kez daha Türk milletine vatan kılınmıştır. Hepsinden de öte 15 Temmuz yeni Türkiye’nin cemresidir. Öyle bakıyorum. Yeni Türkiye’nin kurucu iradesi 15 Temmuz’da sokaklarda, 7 Ağustos’ta da Yenikapı meydanında tecessüm etmiştir. Birileri rahatsız olsa da tecessüm etmiştir. O an o anlık değildi aslında. Ama onu hala hazmedemeyenler var. Niye? Ruh dünyaları karışık da onun için” değerlendirmesinde bulundu.

“HALEPLİ ANNELER İÇİN GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN”
Milletin sahip çıkması halinde Türkiye’yi hedeflerine ulaşmaktan kimsenin alıkoyamayacağına dikkat çeken Erdoğan, “Geleceğimiz için, çocuklarımızın istikbali için gözlerini ve gönüllerini Türkiye’ye kilitlemiş yüz milyonlarca mağdur ve mazlum için yükümüze omuz vermenizi özellikle rica ediyorum. Tekerlekli sandalyede evlat hasretiyle son nefesini veren Halepli anneler için, sahilde top oynarken katledilen, şehit edilen Gazzeli çocuklar için, evleri, ocakları başlarına yıkılan Arakanlı yetimler için bu kavgayı vermeye devam etmeliyiz. Bu kimden bekleniyor biliyor musunuz? Türkiye’den, Türk milletinden bekleniyor” şeklinde konuştu.

“MHP GENEL BAŞKANINA ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Erdoğan sözlerini, “Bugün parlamentoya sunulan yeni Anayasa çalışması hususunda da Sayın Başbakanımıza ve MHP Genel Başkanına, bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlara huzurunuzda çok çok teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki parlamento bu konuda inşallah beklenen, arzulanan kararı verir ondan sonra da millet gerçek kararı vermek suretiyle Türkiye yol almaya devam eder” diye sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.