Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon kemal kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Necip Fazıl Ödülleri Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2019 Necip Fazıl Ödülleri törenine katıldı.

Kültür, sanat ve bilim dünyasından çok sayıda davetlinin iştirakiyle gerçekleşen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“Bu sene 6’ıncısı düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri’nin yayın hayatımız, edebiyat ve fikir dünyamız için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sözlerimin hemen başında büyük şair, büyük mütefekkir, büyük dava adamı, büyük üstat Necip Fazıl Kısakürek’i bir kez daha rahmetle, minnetle, özlemle yâd ediyorum” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üstat, Gençliğe Hitabesi’nde ‘Kökü ezelde ve dalı ebedde bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlik’ diyerek hepimize ait bir özlemi dile getiriyor” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:  “Onun adına düzenlenen bu törende her yıl ilk eser ödülleri vererek genç kardeşlerimizi cesaretlendiriyor, teşvik ediyoruz.”

“NECİP FAZIL’IN HEM HAYATININ HEM DE ESERLERİNİN İLK GÖZE ÇARPAN ÖZELLİĞİ DİRENİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şairler ve mütefekkirler arasında öldükten sonra eserleriyle yaşayanlar olduğu gibi, öldükten sonra gençleşenler de vardır. Vefatından sonra gençleşen isimlerin başında hiç şüphesiz Necip Fazıl Kısakürek geliyor. Üstat, ömrü boyunca sanat ve kültür hayatına musallat olan statükoyla mücadele ederken; aynı zamanda eserleriyle de bu mücadelesini taçlandırmıştır” şeklinde konuştu.

Necip Fazıl’ın, her şeyin künhüne vakıf olma sevdasını sadece edebiyatla sınırlı tutmadığını tarih alanında yazdığı eserlerle de statükoya başkaldırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onun hem hayatının hem de eserlerinin ilk göze çarpan özelliği reddiyedir, direniştir. O her zaman kolaycılığa karşı zorluğu, rahatlığa, konfora karşı meşakkati ve çileyi seçmiştir. Üstat; kitapları, makaleleri, piyesleri, hitabe tarzında kaleme aldığı eserleriyle hakikate ulaşmanın mücadelesini vermiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.