Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Afrin 08.30'da Tamamen Kontrol Altına Alındı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin şehir merkezi Türk Silahlı Kuvvetlerimizin desteğindeki Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından bu sabah 08.30 itibariyle tamamen kontrol altına alınmıştır. Teröristlerin çoğu zaten kuyruklarını kıstırıp kaçmışlardır. Kalan kılıç artıklarını ve geride bıraktıkları tuzakları da özel birliklerimiz ve ÖSO mensupları temizliyor. Afrin şehir merkezinde artık terör örgütünün paçavraları değil, huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor”  dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de 18 Mart Stadyumu ve Şehitler Abidesi'nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı törenlerine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, bir müjde vermek istediğini belirterek, “Afrin şehir merkezi Türk Silahlı Kuvvetlerimizin desteğindeki Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından bu sabah 08.30 itibariyle tamamen kontrol altına alınmıştır. Teröristlerin çoğu zaten kuyruklarını kıstırıp kaçmışlardır. Kalan kılıç artıklarını ve geride bıraktıkları tuzakları da özel birliklerimiz ve ÖSO mensupları temizliyor. Afrin şehir merkezinde artık terör örgütünün paçavraları değil, huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Şu anda orada Türk bayrağı dalgalanıyor, Özgür Suriye Ordusu’nun bayrağı dalgalanıyor”  dedi.

Mehmetçik’e ve ülkelerinin hürriyeti ve geleceği için mücadele eden ÖSO mensuplarına şükranlarını sunduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu operasyonla Türkiye bir kez daha hakkın, haklanın, mazlumun yanında olduğunun tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

ATTIKLARI HER ADIMDA YANILDIKLARINI GÖRDÜLER

Afrinli olanların şehirlerine döneceğini belirten Erdoğan, “Teröristlerin izlerini silerken aynı zamanda alt yapısından üst yapısına bölgeyi yaşanabilir hale getirecek tüm adımları atacağız. Halen ülkemizde veya diğer yerlerde yaşayan bölge halkının en kısa sürede yurtlarına, evlerine kavuşmaları için gereken her türlü adımı atacağız. Türkiye’nin ve milletimizin Suriye’nin ve Suriyelilerin bu ortak zaferi terör örgütlerini aramıza bir hançer gibi sokmaya, bin yıllık kardeşliğimizi zehirlemeye çalışanlara verilmiş en güzel cevaptır. Bu zaferin hem ülkemize, hem de Afrin bölgesindeki kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Türk milleti olarak dün Çanakkale’de hangi heyecanla mücadele edilmişse, bugün de sınırlar içinde ve dışında aynı şekilde bir mücadele yürütüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bugün biz de terör örgütleriyle ve arkalarındaki güçlerle sınırlarımızın içinde ve dışında bu verilen mücadelenin anlamını çok iyi biliyoruz. Türkiye’ye yönelik terör dalgası bir asır sonra Çanakkale saldırısının yeniden horlatılma çabasından başka bir şey değildir. Çanakkale’de dönemin en güçlü ordularıyla üzerimize saldırmışlardı. Ne oldu? Şimdi o kadar cesaretleri olmadığı için özel olarak eğitip donattıkları dünyanın en alçak, en eli kanlı en zalim terör örgütleriyle üzerimize geliyorlar. PKK’dan FETÖ’ye, DEAŞ’tan PYD’ye tüm örgütler bu amaçla kullanılmakta.

Sandılar ki bu milletin Çanakkale’deki cesareti geride kaldı. Sandılar ki bu milletin Çanakkale’deki azmi artık kalmadı. Sandılar ki bu milletin inancı o günkü kadar kavi değil. Ama attıkları her adımda yanıldıklarını gördüler.”

TERÖR KORİDORU ZİNCİRİ ŞİMDİLİK 4 NOKTADAN KIRILDI

Çukur eylemleriyle Türkiye’nin milli birliğinin ve bütünlüğünün ele alınmak istendiğini kaydeden Erdoğan, teröristlerin açılan o çukurlara gömüldüğünü belirtti. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Milletimiz 15 Temmuz’da yüreğinde imanın da cesaretin de sapasağlam ayakta olduğunu cümle âleme göstermiştir. Baktılar ki içeriden olmuyor, bu defa sınırlarımız dışından ülkemizi kuşatmaya kalktılar. Suriye sınırımız boyunca, 911 kilometre, bu girişimi de önce Fırat Kalkanı, sonra Zeytin Dalı Harekâtları ile yerle bir ettik, ediyoruz. Hamdolsun terör koridoru zinciri şimdilik 4 noktadan kırıldı. Zincirin kalan halkalarını de en kısa sürede tane tane kıracak ve bu oyunu tamamen bozacağız.

Dün Çanakkale’yi geçeceklerinden emin şekilde yola çıkıp kapımıza dayananlar, bugün de planlarının başarıya ulaşacağından şüphe duymayarak sınırlarımıza geldiler. Çanakkale’de ne olduysa şimdi sınırlarımızda olan da budur. Görkemli zırhlılarıyla, dünyanın dört bir yanından getirdikleri askerlerle, erken zafer kutlayanları Çanakkale’de nasıl hüsrana uğrattıysak, sınırlarımızda terör koridoru oluşturduklarını sananları şaşkına çevirdik. Birilerinin güçlerine paralarına, silahlarına hilelerine güvenerek çıktıkları bu yol Mehmetçiğimizin cesaretinin önünde sona erdi.

Dağ tepe demeden her köşesi beton tünellerle, duvarlarla, iyi gizlenmiş nice tuzaklarla donattıkları Afrin’i işte bugün 58’nci gününe giren operasyonumuzla tamamen ele geçirdik. Şimdi bayrağımız orada dalgalanıyor, ÖSO’nun bayrağı orada dalgalanıyor. Ve tek bir sivilin burnunun kanamasına yol açacak en küçük bir adımımız olmamıştır.

“BİZ TARİH YAPMAKTA ÇOK MAHİR AMA YAZMAKTA AYNI DERECEDE BAŞARILI OLMAYAN BİR MİLLETİZ”

Çünkü biz işgale gitmedik, biz sadece terör gruplarının yok edilmesine ve barışa gittik. İnsanlara zulmetmeye değil, oradaki kardeşlerimizi terör örgütünün zulmünden kurtarmaya gittik. Allah şanlı ordumuza güç, kahraman Mehmetçiğimize kuvvet versin. Bu mücadelede en büyük ilham kaynağımız şüphesiz Çanakkale zaferimizdir.

Açık konuşmak gerekirse bu büyük savaşın ve zaferin, birkaç şiir, roman belgesel dışırnda hala hakkıyla anlatılamadığını düşünüyorum.

Biz tarih yapmakta çok mahir ama onu yazmakta aynı derecede başarılı olmayan bir milletiz. Gerçi Çanakkale anlatılamayacak, ancak yaşanabilecek bir savaştı. Buna rağmen Çanakkale’yi yeni nesillere mümkün olan en ideal şekilde anlatmak için daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Çanakkale bir seferberlik savaşıydı. Ülkede eli silah tutan herkes Çanakkale’ye koşmuştu. Ülkemizde pek çok lise savaş dönemlerinde mezun vermemiştir. Son sınıftakilerin tamamı Çanakkale’ye gitmiş ve geri dönememiştir. Çanakkale’yi sadece rakamlarla anlatmak işin ruhunu ifade etmekte yetersiz kalır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.