Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akşama Kadar Afrin Düşmüş Olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, “Temenni ederim akşama kadar Afrin düşmüş olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 46. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, ekonomik gelişmeler ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

ERDOĞAN’DAN TERÖRLE MÜCADELE MARŞI ÇAĞRISI

Erdoğan, 34 yıllık terörle mücadele dönemini hakkıyla ifade edecek bir şiir ve bir marşın olmadığını belirterek, terörle mücadele için bir marş çağrısında bulundu. Erdoğan, “Şu anda Fırat Kalkanı, Afrin biz bununla ilgili adeta bir İstiklal Marşı gibi demeyeyim ama oraya belki tırmanamazlar, yetişemezler, hiç olmazsa bir Mehter Marşı gibi bir marşı da yazamazlar mı? Bunu hazırlasınlar. Evde torunum bile Mehter Marşı’yla yürüyor, askerimizi de Mehter Marşı’yla yürütür gibi yeni marşlarla yürütelim” dedi.

“KUZEY IRAK SINIRIMIZA KADAR AYNI ŞEKİLDE TEMİZLEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 54. gününde olan Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “Afrin’e biraz daha yaklaştık, temenni ederim ki akşama kadar, inşallah Afrin tamamen düşmüş olur” dedi. Erdoğan, harekatta bin 300 kilometrekareye yakın toprağın teröristlerden temizlendiğini ifade ederek, “Afrin’i de teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i de temizleyeceğiz, Fırat'ın doğusunu da Kuzey Irak sınırımıza kadar aynı şekilde teröristlerden temizleyeceğiz. Hedef topraklar değil, hedef tamamen teröristlerden bölgeyi arındırmaktır. Kuzey Irak'taki terör yuvalarını zaten her fırsatta yokluyoruz. Yakında çok daha güçlü şekilde oraları da teröristlerin başına yıkacağız” diye konuştu.

MUHTARLARA İLKOKUL MEZUNU OLMA ŞARTI

Öte yandan Erdoğan, “Bugünün Türkiye’sinde hala okuma yazma bilmeyen insanlarımızın bulunmasını asla kabul edemeyiz” diyerek yeni hazırlanan ittifakla ilgili yasada muhtar olmak için ilkokul mezunu olma şartının geldiğini de belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.