Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping 24 Adet Sipariş Aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya’ya Gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinin ardından Almanya’ya gidecek. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in daveti üzerine 7 yıl aradan sonra gerçekleşecek olan ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Angela Merkel ile de bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyaretine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD ziyaretini müteakip, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in daveti üzerine, 27-29 Eylül 2018 tarihlerinde Almanya’ya bir devlet ziyareti gerçekleştireceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Steinmeier’le yapacakları görüşmelerin yanısıra, Almanya Federal Şansölyesi Angela Merkel ile de bir araya geleceğinin ifade edildiği açıklamada, görüşmelerde, Türkiye ile Almanya arasında siyasi, ekonomik, güvenlik, savunma, kültür ve sosyal alanlarda işbirliği ve Almanya’da yaşayan Türk toplumuna ilişkin konuların ele alınacağı kaydedildi. Görüşmelerde ayrıca Suriye olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler, terörizm ve düzensiz göçle mücadele alanlarında işbirliğinin, Türkiye-AB ilişkileri ve iki ülkenin ortak gündeminde yer alan diğer konuların masaya yatırılacağı da belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretleri vesilesiyle, sivil toplum kuruluşları yetkililerine ve Türkiye-Almanya İş Konseyi’nde önde gelen Alman firmalarının yöneticilerine de hitap etmesinin öngörüldüğünün ifade edildiği açıklamada, Köln kentinde bulunan DİTİB Camii’nin de açılışını gerçekleştirecek olan Erdoğan’ın, Türk toplumuyla biraraya gelmelerinin beklendiği de ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya yapacağı ziyaretin 7 yıl aradan sonra ilk devlet ziyareti olacağının altı çizilen açıklamada, “Almanya NATO müttefikimiz ve ülkemizin en önde gelen ekonomik ortağı konumundadır. Almanya’da yaşayan 3.5 milyonluk Türk toplumu ülkelerimiz arasında birbel dostluk köprüsü oluşturmaktadır” denildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.