Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankaralılar 15 Temmuz'da Kaosa Cevap Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Milli mücadelemiz boyunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, canı pahasına vatan ve bayrağına sahip çıkan Ankaralılar, 15 Temmuz’da da kendisini acıya, kaosa ve kargaşaya mahkum etmek isteyenlere aynı kararlılıkla cevap vermiştir” dedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı. Erdoğan, mesajında Ankara’nın İstiklal Savaşının karargahı ve milli mücadeleye yön veren temel kurumların merkezi olduğunu anımsatarak, “Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bağımsızlık ve özgürlük yolunda büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülen Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaşmasının ardından Ankara’yı başkent ilan ederek, Ankara ve Ankaralılara büyük bir onur yaşatmıştır” ifadelerini kullandı.

Bugün Ankara’nın başkent olmasının yanı sıra Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, mesajına şöyle devam etti:
“Milli mücadelemiz boyunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, canı pahasına vatan ve bayrağına sahip çıkan Ankaralılar, 15 Temmuz’da da kendisini acıya, kaosa ve kargaşaya mahkum etmek isteyenlere aynı kararlılıkla cevap vermiştir. Bu vesileyle, darbe girişiminin bertaraf edilmesine büyük katkı sağlayan Ankaralı vatandaşlarımıza, milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyor, Ankara’nın başkent ilan edilişinin yıl dönümünü kutluyor, bu anlamlı günde vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.