Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arjantin, Paraguay ve Venezuela'ya Gidiyor

G20 Liderler Zirvesine katılmak üzere  30 Kasım-1 Aralık 2018 tarihlerinde Arjantin'de bulunacak olan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke liderleri ve uluslararası örgüt temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve sonrası 2-3 Aralık 2018 tarihlerinde de Paraguay ve Venezuela’ya ziyaret gerçekleştirecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİRÇOK İKİLİ GÖRÜŞME YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesine katılmak üzere  30 Kasım-1 Aralık 2018 tarihlerinde Arjantin'e ve 2-3 Aralık 2018 tarihlerinde de Paraguay ve Venezuela’ya ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu vesileyle Zirve katılımcısı bazı ülke liderleri ve uluslararası örgüt temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri öngörülmektedir.

G20 Zirvesi, küresel gündemin başlıca konuları arasında yer alan sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyüme hedefine ulaşmak amacıyla yürütülen çalışmaların gözden geçirilmesi, uluslararası ticaret, kalkınma, istihdam, sağlık, dijitalleşmenin ekonomik ve sosyal etkileri, iklim değişikliği ile terörizm ve göç gibi konuların ele alınmasına imkân tanıyacaktır.

PARAGUAY VE VENEZUELA'YA CUMHURBAŞKANI DÜZEYİNDE İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buenos Aires’deki G20 Liderler Zirvesi’ni takiben 2-3 Aralık 2018 tarihlerinde Paraguay ve Venezuela’ya resmi ziyarette bulunacak. Sözkonusu ziyaretler, ülkemizden Paraguay ve Venezuela’ya Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret olma özelliğini taşımaktadır.Paraguay ve Venezuela ziyaretleri sırasında anılan ülkelerle ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki konuların ele alınması ve ikili ilişkilerimizin daha ileri taşınmasına imkân verecek çeşitli anlaşmalar imzalanması öngörülmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.