Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başika Üssümüz Konusunda Kimse Konuşmasın Bu Üs Orada Duracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul'un ne DEAŞ terör örgütüne ne de başka terör örgütlerine verilmesine müsaade edilmeyeceğini ifade ederek, “Şu anda koalisyon güçleriyle bugün dışişleri bakanım Lozan'da teklifi yapacaklar. Biz, koalisyon güçleriyle beraber DEAŞ terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı orada mücadeleye varız. Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye'ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de toplu açılış töreninde konuştu.  Atıkları her adımın geresinde büyük bir mücadele olduğunu belirten Erdoğan, Rize’de 200 milyon TL’lik eser ve toplu hizmetin açılışını gerçekleştireceklerini ifade ederek, yapılan yatırımları anlattı. Havalimanı ihalesini yapmak üzere 2 kasım tarihinde ihale dosyalarının alınacağını ve değerlendirme aşamasına geçileceğini kaydeden Erdoğan, yıl sonuna kadar müteahhit firmanın belirleneceğini belirtti. Havalimanı projesinde önemli bir adımın atılmış olacağını söyleyen Erdoğan, “Rize’mize Artvin’imize hayırlı olsun. Bu projeyi adım adım takip edeceğim” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, FETÖ ile ilgili, “Ne dedik, ‘İnlerine gireceğiz, onlar kaçacak, biz kovalayacağız’ dedik. Kovalıyor muyuz? Kaçıyorlar mı? Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar” dedi. Darbe girişiminin tortularını temizleme yolunda kararlı adımlarla ilerlendiğine dikkat çeken Erdoğan, “15 Temmuz’la hesaplaşmak demek bu darbe girişimini yürüten örgütün tüm mensuplarını kamudan, iş dünyasından, STK’lardan kazıyıp atmak demektir. Bazıları diyor ki, ‘Bu mağduriyetlere sebep olmuyor mu? Benim 241 şehidim ve ailesi mağdur değil mi? Benim 2 bin 194 gazim ve aileleri mağdur değil mi? Onları savunmayacaksın hala bize 15 Temmuz’u yaşatanları mağdur diye göstereceksiniz. Biz adaletin gereğini yargıyla beraber yapıyoruz” dedi. 

-Eğer Sende Zerre Kadar Yiğitlik Varsa Dön Gel Ülkene

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ lideri Fetullah Gülen hakkında, “Eğer sende zerre kadar yiğitlik varsa dön gel ülkene. Gel, gidip de Amerika’ya sığınma. Gel buraya o zaman, gel burada yargılan. Gelemez. Niye? Korkakların şanı kaçmaktır, kaçmak. Korkaklar, zafer takı dikemez, onu yiğitler diker” diye konuştu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün çıkışına ve Ankara’ya Zafer Anıtı dikileceğini ve anıtın üzerine şehitlerin isminin yazılacağını belirten Erdoğan, 15 Temmuz’un unutulmayacağını, unutturmayacaklarını kaydetti. Erdoğan, “FETÖ’nün ülkemizde hiçbir legal imkanı, yolu, yöntemi, istismar etmesine izin vermeyeceğiz. FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKPC gibi bir terör örgütüdür. Kendini bu örgütün mensubu olarak gören herkes de terör örgütü üyeliği sıfatını kabul ediyor demektir. Ancak 15 Temmuz sadece FETÖ teröründen ibaret değildir, aynı zamanda Türkiye’nin bütünlüğüne hatta doğrudan varlığına yönelik topyekûn bir saldırının ifadesidir. Şayet o gece darbeciler başarılı olsaydı sadece demokrasimiz rafa kaldırılmış olmayacaktı. Türkiye tarihinin en ciddi işgal tehditi ile karşı karşıya kalmış olacaktı” dedi. 15 Temmuz’un FETÖ ile PKK’nın birlikte askere, polise, koruculara ve vatandaşlara yönelik saldırıların şifresi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Türkiye’nin Suriye’de başlattığı operasyonu önlemek isteyenlerin 15 Temmuz’un arkasında olmadığını söyleyenin ya dünyadan haberi yoktur ya da bizzat kendisi de bu işin içindedir” ifadelerini kullandı.

Dabık’a İlerliyoruz

Başika’daki Türk askerinden rahatsız olanlarla Türkiye’yi Musul operasyonu dışında tutmak için yırtınanlarla 15 Temmuz’un ilgisinin olmadığını söylemenin milletin aklı ile alay etmek olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu biz yutmayacağız. Ülkemize yönelik saldırılar 2013 yılından beri farklı görünümler altında, farklı kesimler kullanılarak ama kesintisiz şekilde yürüyor. Bu açık gerçeğe rağmen hala bu işlere tiyatro diyerek, oyun mizansen diyerek bu şekilde bakanların durumu artık gaflet çizgisini aşıp ihanet sınırlarına giriyor. Geziye ağaç, 17-25 Aralık’a hukuk, PKK’nın çukur eylemlerine sivil direniş diyenler, 15 Temmuzu sığdıracak kılıf bulmak için beyhude uğraşıyorlar. Bu mızrak hiçbir çuvala sığmaz” dedi. Suriye için sabırlı davranıldığını belirterek, Gaziantep’teki terör saldırısını anımsatan Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili şunları söyledi:
“Cerablus’a girdik, arkadan El Rai'ye girdik. Şimdi ilerliyoruz, nereye? Dabık’a ilerliyoruz ve orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı terörden arındırılmış güvenli bölge olarak ilan edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama ülkemizde 3 milyon mülteci var. Onlara yer hazırlayalım, onlar topraklarına dönsünler, onları güvenli şekilde orada yaşatalım, atacağımız adım bu.” 

Musul’un Terör Örgütlerine Verilmesine Müsaade Etmeyiz

Musul'un ne DEAŞ terör örgütüne ne de başka terör örgütlerine verilmesine müsaade edilmeyeceğini ifade eden Erdoğan, Irak Merkezi Yöneti’nin DEAŞ’a karşı tavrını eleştirerek, “Irak Merkezi Yönetimi önce başının çaresine baksın. Bugüne kadar DEAŞ’ı neden Irak’a soktu, Musul’a niye soktu, neredeyse Bağdat’a girecek” dedi.

Erdoğan, “Şu anda koalisyon güçleriyle bugün dışişleri bakanım Lozan'da teklifi yapacaklar. Biz, koalisyon güçleriyle beraber DEAŞ terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı orada mücadeleye varız. Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye’ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır” diye konuştu. 

Hangi Üst Akıl Sana Bir Talimat Verdi De Havan Değişti Bize 

Irak Başbakanı Haydar el İbadi’ye, “Bizden orada bir üst kurulmasını isteyen sendin. Daha sonra senin savunma bakanların gidip oraları ziyaret etti şimdi ne oldu da değiştin hangi üst akıl sana bir talimat verdi de havan değişti. Bize kurusıkı atmaya, meydan okumaya kalkma, bu yol farklı bir yol. Biz kendimizi bu yola farklı adamışız” ifadeleri ile seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Merkezi Yönetiminin samimiyetini koruması halinde samimiyet göreceğini ifade etti. Irak halkı ile Türkiye’nin bir sorunu olmadığını ancak yönetim mantığı ile sorun olduğunu anlatan Erdoğan, Kuzey Irak Yerel Yönetimi ile dayanışma içinde olunduğunu belirtti. Ezidilerden, teröristlerle işbirliği yapmamalarını isteyen Erdoğan, “Ülkemde bu kadar Ezidiyi kamplarda biz besliyoruz. Kapılarımıza biz size açtık, Hristiyan demedik ayrım yapmadık, kapımızı açtık. Ama şimdi bazı yanlış oyunların içine giriyorsunuz, Bu yanlış oyunlar size kar getirmez zarar getiri” dedi. 

Olsan Ne Yazar Olmasan Ne Yazar

Muhalefetin dilinin milleti iknadan uzaklaşıp, itham istikametine döndüğünü belirten Erdoğan, “Hem millete hakaret edip hem de milletin desteğini uman garip bir siyaset üslubu ile karşı karşıyayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin “Yenikapı ruhundan yana değiliz” açıklamaları hakkında şunları söyledi:
“Yenikapı buluşması, açacağım bugün. Mecburum. İktidarı davet ettik, tereddüt etmeden kabul etti. Bahçeli davet ettik, kabul etti. Sayın Kılıçdaroğlu Yenikapı Mitingi'ne önce 'hayır' dedi. Sonra ne oldu, ne bitti son günden 1 gün önce olumlu cevap geldi. Önce 'memnun' olduklarını söylediler, sonra 'biz böyle bir Yenikapı ruhundan yana değiliz.’ Olsan ne yazar olmasan ne yazar? Senin olup olmaman bir şeyi değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor bizim için o önemli. Aynı anda tüm Türkiye'de bir o kadar da ne yaptı? Ekranlardan izledi, 10 milyon. Bizim için o önemli.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.