Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Sıkıntı 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı TOBB Türkiye LPG Meclisi Başkanlığına kim seçildi Phaselis 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Devlet Erkanı Anıtkabir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir'deki törene TBMM başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve bakanlar katıldı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve törende hazır bulunan devlet erkânı, daha sonra Misak-ı Millî Kulesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin 97. yıldönümüne kavaşmanın mutlululğunu yaşadığımız bu özel günde bir kez daha huzurundayız. Zatalinizi kurtuluş savaşının bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bize emanetiniz olan Cumuriyeti ileriye taşımak hedefleri ve hayalleri ile buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye bugün demokrasiden özgürlüklere, savunmadan ekonomiye, sağlıktan dış politikaya kadar her alanda başarıdan başarıya koşmaktadır. Ülkemizin önünü kesmeye yönelik içeriden ve dışarıdan gelen saldırılar mücadele azmimiizi güçlendirmekte kararlılığımızı dahada artırmaktadır. Zaferlerle dolu şanlı mazimizden cesaret alarak birlik, berabirlik ve kardeşlik içinde ortak geleceğimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Ruun şad olsun"

Anahtar Kelimeler:
Devlet Erkanı Anıtkabirde
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.