Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yunanistan esnaf Akşener

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bize Düşen Kuran İle Rabıtamızı Güçlü Tutmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asırlardır Müslümanların Kur’an-ı Kerimi anlamanın ve en güzel şekilde okumanın gayreti içinde olduğunu belirterek, “Bize düşen bitmez tükenmez bir ilim, hikmet ve saadet kaynağı olan Kuran ile rabıtamızı her daim güçlü tutmaktır. Bir Müslüman olarak vazifemiz günlük hayatın içinde her an yıpranan, kararan, örselen ruhlarımızı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile tedavi etmektir. Bu tür faaliyetlerin nefsimizi sigaya çekmek ve Kuran ile bağımızı perçinlemek için çok kıymetli birer fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması finalinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin gazi bir külliye olduğunu anımsatan Erdoğan, Kur’an-ı Kerimi temiz kalple, temiz dille ve edeple tilavet edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Güzel sesin en çok Kur’an-ı Kerimi yakıştığını ifade eden Erdoğan, asırlardır Müslümanların Kur’an-ı Kerimi anlamanın ve en güzel şekilde okumanın gayreti içinde olduğunu belirterek, “Bize düşen bitmez tükenmez bir ilim, hikmet ve saadet kaynağı olan Kuran ile rabıtamızı her daim güçlü tutmaktır. Bir Müslüman olarak vazifemiz günlük hayatın içinde her an yıpranan, kararan, örselen ruhlarımızı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile tedavi etmektir. Bu tür faaliyetlerin nefsimizi sigaya çekmek ve Kuran ile bağımızı perçinlemek için çok kıymetli birer fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.
Bazı alışkanlıkların aşılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Kur’an-ı Kerimin sadece evlerin duvarlarına asmak için mi bulunduracağız yoksa hem güzel okumak hem anlamak bunlarla beraber mi yaşayacağız?” sorusunu yöneltti.  Kur’an-ı Kerimi anlamanın hayatı daha da zenginleştireceğini kaydeden Erdoğan, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.