Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Yeşim Arı Kimdir Doğuş Balbay

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’na Hitap Edecek

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu’na katılmak üzere 23-27 Eylül tarihleri arasında ABD’de bulunacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ve hükümet başkalarıyla ikili görüşmeler yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu’na katılmak üzere 23-27 Eylül tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’ne ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, 24 Eylül’de BM görüşmelerinden önce Küresel Mülteci Mutabakatı Yüksek Düzeyli etkinliğine katılacaklardır.

ERDOĞAN BİRÇOK İKİLİ GÖRÜŞME YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan 73’üncü Genel Kurul’un ilk günü olan 25 Eylül’de Genel Kurul’a hitap edecek. Toplantının teması, “Birleşmiş Milletler’i Tüm İnsanlarla İlgili Kılmak: Barışçıl, Eşitlikçi ve Sürdürülebilir Toplumlar İçin Küresel Liderlik ve Ortak Sorumluluklar” olacak. Öte yandan Erdoğan, aynı gün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından verilen öğle yemeğine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de bulunduğu süre zarfında BM Genel Sekreteri Guterres’in yanı sıra birçok devlet ve hükümet başkanı ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Ayrıca Erdoğan’ın ABD’de yatırım ve iş çevreleri, kanaat önderleri, ABD’deki Türk ve Müslüman toplumu temsilcileri ile bir araya gelmesi ve medya kuruluşu temsilcilerine mülakatlar vermesi öngörülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.