Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kuruluna Katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 71. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere Amerika’ya gidecek. Erdoğan’ın ABD’de devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 20-26 Eylül 2016 tarihleri arasında New York’ta düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler'in 71. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul genel görüşmelerinin resmi açılışının yapılacağı 20 Eylül’de Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Kalkınma Gündemi’nin kabulünün birinci yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinliğe katılacak. “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Dünyamızı Değiştirmek için Evrensel Hamle” temasıyla gerçekleşecek Genel Kurul genel görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’na hitap edecek.
MÜLTECİLER HAKKINDA LİDERLER ZİRVESİ”
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan’ın, ABD Başkanı Barack Obama’nın öncülüğünde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kanada, Almanya, İsveç, Etiyopya, Meksika, Ürdün’ün eş-ev sahipliğinde mülteciler konusunda düzenlenecek liderler zirvesine katılacağının planlandığı kaydedilerek, “Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız, zirvede insani krizler ve bunların neden oldukları göç hareketleri ile genelde ülkemizin aktif insani diplomasisi, özelde ülkemizin mülteciler konusunda üstlendiği sorumlulukları vurgulayan bir konuşma yapacaklardır” denildi.
AMERİKA ZİYARETİNİN DETAYLARI
Erdoğan’ın Amerika programının detayları hakkında yapılan açıklama şöyle:
“Aynı gün, BM Genel Sekreteri tarafından düzenlenecek öğle yemeğine, akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Obama ve eşi tarafından verilecek resepsiyona iştirak etmeleri öngörülen Sayın Cumhurbaşkanımız, New York’ta bulunacakları sürede bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştireceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri vesilesiyle, ABD’li yatırım ve iş çevreleriyle, kanaat önderleriyle, ABD’deki Türk ve Müslüman toplumu temsilcileriyle de bir araya gelmeleri ve medya kuruluşları temsilcileriyle mülakatlar gerçekleştirmeleri de planlanmaktadır.” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.