Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar Ateist Bunlardan Bir Şey Olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD askerinin YPG arması takmasına sert tepki göstererek, “Suriye’deki gelişmelerden cesaret alan bu örgüt aynı oyunu ülkemizde de sahneye koymaya kalktı. PKK, PYD, YPG, DAİŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yoktur. Hepsi de terör örgütü. Şu anda Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye vermiş olduğu desteği, Diyarbakır'dan seslenerek söylüyorum; kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez. Hala YPG’ye destek vermeye devam edeceğiz, o PKK değildir diyenler lütfen gel de bizden ders al. Yanlış yerde duruyorsunuz. Teröre karşıyız demekle teröre karşı durulmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası açılışı ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alım törenine katıldı. Havalimanın açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli havalimanın Diyarbakır’ın turizminin, ekonomisinin, sosyal hayatının canlanmasına ciddi katkısı olacağını belirtti. Diyarbakır’ı dünyaya bir adım mesafesinde yakınlaştıran havalimanını yeni terminal binasının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılacak yatırımların 558 trilyon TL’yi geçtiğini anlattı. Eğitimden sağlığa atılacak adımlarla Diyarbakır’ın yeni bir dönüşüm ve değişim yaşadığını ifade eden Erdoğan, birlik mesajları verdi. Yapılan yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlar yıkar, biz yaparız, farkımız bu. Buradan sesleniyorum; ey benim Diyarbakırlı kardeşim, ey benim Kürt kardeşim bunlar sana bu güne kadar ne hizmet verdi? Bunlar yakmaktan yıkmaktan başka ne yaptılar? Bunlar bu ülkede benim kardeşimi şehit etmekten başka ne yaptılar? Öldürmekten başka ne yaptılar? Bunlar öldürmek, şehit etmek için var. Bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir inancından hareketle biz hep bunu yaptık” dedi.

 

- BUNLAR ATEİST, BUNLAR ZERDÜŞT, BUNLARDAN BİR ŞEY OLMAZ-

 

Yapılan dersliklerin bir kısmının terör örgütü tarafından yakılıp, yıkıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler, etmiyorlar. Er veya geç benim Diyarbakırlı kardeşim de Şırnaklı, Vanlı, Hakkarili, Muşlu, Iğdırlı kardeşim de bunların ne olduğunu anlayacak. Er veya geç bunlara gereken dersi sandıkta vereceğiz. Biz sandıkla hareket ediyoruz bunlar ise Kandil’le hareket ediyorlar. Biz gücümüzü haktan ve halktan alıyoruz. Şurada 20 kilometre ötemizde Dürümlü mezrası var dimi? Bölücü terör örgütü mensupları 12 Mayıs’ta bölücü terör örgütü mensupları 15 ton bomba yüklü kamyonu patlatarak Tanışık Köyünden 16 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açtılar mı? PKK’nın desteklemiş olduğu bir parti şu anda Parlamento’da mı? Onlar PKK adına parlamentoda. Benim milletim ne diyor; ‘bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı’ diyor. Öyle mi? Dokunulmazlık olayı parlamentoya geldi. 376 oyla geçti. Şimdi tutuştular. Şimdi yurtdışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Kaçmayın. Paralel devlet yapılanması neyse bunlar da o. Onlar da kaçıyor bunlar da kaçıyor.”

 

-BU OYUNA ASLA GELMEYİZ-

 

Örgütün silah bırakması konusunu da değerlendiren Erdoğan, “Kuru kuruya silah bırakmak değil, gömecek ve betonlayacak. Bunların koordinatları da verilecek. Yoksa, bunlar bu işe çok alışıktır. Silahı bırakır bir müddet sonra da bıraktıkları yerden gelir alırlar. Bu oyuna asla gelmeyiz. Olmadı, bu ülkeyi terk etmek zorunda kalacaklar” dedi.

Diyarbakırlı işadamlarının ilanlarının örnek olduğunu ifade eden Erdoğan, bölge halkının açık tavır alması halinde örgütün eylem yapacak gücünü kaybedeceğine inandığını dile getirdi. Temmuz ayından beri yaşananlardan sonra bölge halkının, terör örgütünün parti, dernek adı altında çalışanların gerçek yüzlerini gördüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Masum insanları paramparça ederek katleden bir örgüt ne bu toprakların ne de bu ülkenin bir parçası olamaz. İnsanların yaşadıkları evleri, buzdolabından yatağına, ayakkabısından Kuran-ı Kerim’e kadar bombayla tuzaklayan bir örgütle bölge haltının benim inançlı Kürt kardeşlerimle en ufak ilişkisi olamaz” diye konuştu. Vatandaşların günlük hayatlarının bir parçası olan sokakları, binaları, dükkanları araçları keyfi bir şekilde tahrip edenlerin, yolları keserek tırları yakanların insanlıkla yan yana düşünülemeyeceğini belirten Erdoğan, terör örgütünün asıl hesaplaşmasının devletle olmadığını, bölge halkının inancı, kitabı, tarihi ve kültürüyle olduğunu kaydetti.

 

- ŞİDDETTEN, KANDAN, CANDAN BESLENEN BİR CANAVARA DÖNÜŞEN BU ÖRGÜT…-

 

Örgüte destek verenlerin silahlı mücadeledeki başarıdan çok bölge halkının köklerinden ve değerlerinden kopartılmasını önemli gördüklerini anlatan Erdoğan, terör örgütüyle mücadelenin sonuna kadar yapılacağını şöyle anlattı:

“Örgütün infaz ettiği kendi militanlarının ve masum bölge insanlarının sayısı devletin operasyonlarında ölenlerden çok daha fazladır. Ağızlarını her açıklarında geçmişteki faili meçhullerden söz edenler örgütün faili belli cinayetlerine de tavır koymadıkları sürece samimi olamazlar. Biz hayıtımızın hiçbir döneminde yanlışlarla, gerçeklerle, hakikatlerle yüzleşmekten çekinmeyiz. Terör örgütünün vahşetini onu destekleyen sivil görünümlü yapıların yol açtıkları zararları perdelemek için söylenen sözler havada kalmaya mahkumdur. Biz geçmişte darbecilere, vesayet odaklarına karşı verdiğimiz mücadelede terör örgütüne ve güdümündeki kuruluşlara karşı verdiğimiz mücadelede o kadar samimiyiz. Sadece şiddetten, kandan, candan beslenen bir canavara dönüşen bu örgütün tüm unsurlarıyla birlikte Diyarbakır’dan, bölgemizden ve ülkemizden uzaklaştırılması şarttır. İşte bu operasyonlar onunu için yapılıyor ve sonuna kadar da yapılacak. Sıkılı yumrukla musafaha olmaz. Nerede olursa olsun elinde silahla ortaya çıkan herkes karşısında sadece güvenlik güçlerimizi bulur.”

 

-ABD'YE DE ELEŞTİRİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisi olarak, ABD'yi kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

Suriye’deki gelişmelerden cesaret alan bu örgüt aynı oyunu ülkemizde de sahneye koymaya kalktı. PKK, PYD, YPG, DAİŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yoktur. Hepsi de terör örgütü. Şu anda Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye vermiş olduğu desteği, Diyarbakır'dan seslenerek söylüyorum; kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez. Hala YPG’ye destek vermeye devam edeceğiz, o PKK değildir diyenler lütfen gel de bizden ders al. Yanlış yerde duruyorsunuz. Teröre karşıyız demekle teröre karşı durulmaz. Bizzat terör örgütüyle ilgili bütün belgeleri veriyoruz, söylüyoruz ama attıkları adımlar yanlış. Güvenlik güçlerimiz askeri, polisi, korucusuyla tarihi geçecek bir mücadele vererek örgütü ve arkasındaki güçleri bir kez daha hüsrana uğrattılar.”

 

- ANNENİZİN, BABANIZIN SESİNE KULAK VERİN-

 

Güvenlik güçlerinin Nusaybin ve Şırnak hariç diğer yerlerdeki operasyonlarını tamamladığını belirten Erdoğan, Nusaybin’de örgüt mensuplarının gruplar halinde teslim olduğunu ifade etti. Operasyonları tamamlanan yerlerin yeniden ayağa kaldırılması için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünün içerisinde olanlara seslenerek, “Annenizin, babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünün kucağından sıyrılın. Bu devlet adildir. Adil olan bu devletin anlayışı bilesiniz ki o katil terör örgütüyle asla mukayese edilmez” dedi. Operasyonların yapılmış olduğu yerlerde çarpık yapılaşmanın tümüyle yıkılarak yeniden yapılacağını anlatan Erdoğan, yaraların sarılacağını, kimsenin açıkta kalmayacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.