Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Bütün Bu Yatırımlarla Vakti Nakde Dönüştürüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Gazi Köprüsü’nün son tabliyesinin yerleştirilmesi ve İstanbul – Bursa - İzmir Otoyolu’nun Altınova-Gemlik kesimi açılış töreninde konuşma yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhalefet partileriyle, bazı meslek odalarıyla, ideolojik körlük yaşayan aydınlarıyla ünlüleriyle, ünsüzleriyle tekmili birden evet bunlar ‘Yıkım ekibi’” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Gazi Köprüsü’nün son tabliyesinin yerleştirilmesi ve İstanbul – Bursa - İzmir Otoyolu’nun Altınova-Gemlik kesimi açılış töreninde yaptığı konuşmada,  Osman Gazi Köprüsü’nün Türkiye’nin 2023 projeleri içinde ilk tamamlananlar arasında yer alacağını vurgulayarak, bu otoyol tüm Türkiye’nin otoyoludur. Trakya tarafından Edirne-Kınalı-İstanbul Otoyolu’yla, Ege tarafından İzmir-Aydın Otoyolu’yla, Marmara tarafından İstanbul-Ankara Otoyolu’yla birleşen bu proje Türkiye’nin tüm önemli akslarıyla buluşuyor” dedi.

“BU YATIRIMLARLA BERABER VAKTİ NAKDE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

Erdoğan, Osman Gazi Köprüsü’nün İzmit Körfezi’nin geçiş süresini 1.5 saatten 6 dakikaya indireceğini vurgulayarak, “Vakit nakittir demiş büyüklerimiz, işte buyurun ekonomi bu, ekonomiden anlamak bu, bütün bu yatırımlarla beraber vakti nakde dönüştürüyoruz. Böylece eskiden Gebze’den Dilovası’na 2-2.5 saatte giden bir araç aynı mesafeyi yarım saatten kısa bir sürede kat etmiş olacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE BÖYLE İNŞA VE İHYA EDİLİYOR”-

Erdoğan, kendisine tezahürat eden gençlere seslenerek, “Bugün Türkiye yapıyor, işte sizler bu inşada çalışan gençlersiniz. Bu ihyada çalışan gençlersiniz. Sizler eli molotofla dolaşanlardan değilsiniz. Sizler elinizde laptopla dolaşan gençliksiniz. Elinde kitabıyla dolaşan gençlerdensiniz. Onun için sizleri kutluyorum. Onun için sizleri tebrik ediyorum ve işte muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak olan Türkiye böyle inşa ve ihya ediliyor” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR PARALELLE DE BERABER ÇALIŞIYORLAR YA”

“Biz yapmak için inşa etmek için mücadele ederken birileri de yıkmak için çalışılıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakıyorsun adı ‘Mimar Mühendisler Odası’ işleri güçleri ne biliyor musunuz? Bir yerde bir abide yükselecek değil mi? onu durdurmak için hemen yargıya gitmek, işleri güçleri bu. Her yargıya gidişlerinden de eli boş dönerler. Ama dertleri inşa etmek değil yıkmak. Dikkat edin bizim her projemiz birileri tarafından protesto edilmiştir. Yargıya götürülmüştür, hatta yargıdan engelleyici kararlar da çıkartılmıştır. Çünkü bunlar paralelle de beraber çalışıyorlar ya. Tam paralel.”

Erdoğan, medyada aleyhlerine haberler yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Köprü yaparız karşılarında bunlar. Turizm projesi başlatırız karşımızda bunlar. Cumhurbaşkanlığı’na külliye yaparız, karşımızda bunlar. Yol yaparız, hava limanı yaparız, hızlı tren hattı yaparız, karşımızda bunlar. Konut yaparız, hastane yaparız, okul yaparız, karşımızda bunlar. Elektrik üretmen için baraj yaparız, termik santral, nükleer santral yaparız, karşımızda bunlar. Peki kim bunlar? Muhalefet partileriyle, bazı meslek odalarıyla, ideolojik körlük yaşayan aydınlarıyla ünlüleriyle, ünsüzleriyle tekmili birden evet bunlar ‘Yıkım ekibi’ tabi bir de Avrupa Parlamentosu gibi bunlara dışarıdan destek verenler var. Bu bakımdan biz sadece proje geliştirmekle sadece bunları hayata geçirmen için gereken teknik ve finans sorunlarını çözmekle yetinmedik bir de bu yıkım ekibiyle mücadele ettik.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.