Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi Çelebi Havacılık

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir, Gambiya Ve Senegal’e Ziyaret Gerçekleştirecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26-28 Ocak 2020 tarihlerinde mevkidaşlarının davetlerine icabetle Cezayir, Gambiya ve Senegal’e ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 26-28 Ocak 2020 tarihlerinde mevkidaşlarının davetlerine icabetle Cezayir, Gambiya ve Senegal’i ziyaret edeceklerdir.

Yapılacak görüşmelerde anılan ülkelerle ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunulması öngörülmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, güçlü tarihi bağlarımız bulunan ve önemli ekonomik paydaşlarımızdan olan Cezayir’i ziyaretleri, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un geçtiğimiz Aralık ayında göreve gelmesinin ardından bu ülkeye Devlet Başkanı seviyesinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşımaktadır.

Ziyaret sırasında Sayın Cumhurbaşkanları tarafından imzalanacak Ortak Açıklama’yla iki ülke arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ihdas edilmesi beklenmektedir.

Gambiya’ya yapılan ziyaret ise bu ülkeye Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olması hasebiyle tarihi niteliği haizdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın programlarının son ayağında ise Afrika’da köklü ilişkilere sahip olduğumuz Senegal yer almaktadır.

Ziyaretler vesilesiyle ikili ilişkilerin ahdi zemininin geliştirilmesi amacıyla muhtelif anlaşmaların imzalanması gündemdedir. Cezayir ve Senegal’de ayrıca iş forumlarının düzenlemesi planlanmaktadır." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.