Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ellerini Ovuşturanlar Hüsrana Uğradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomik dalgalanmaya ilişkin, “Hedeflerimize kilitlendik, gereken tedbirleri alıp orta ve uzun vadeli programlarımızla yolumuza devam ettik. Biz sağlam durunca ellerini ovuşturanlar da her zamanki gibi hüsrana uğradı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin akademik yıl açılış törenine katıldı. Programda bir konuşma yapan Erdoğan, kısa süre içinde vefat eden Ara Güler, Bahaettin Karakoç ve Oya Akgönenç’i andı. Güler için, “Dünyanın son yarım asrına damga vurmuş tüm önemli liderlerle foto röportajlar gerçekleştirmiş, objektifiyle tarihe tanıklık etmiş bu büyük ustayı tazimle yad ediyorum. Kendisiyle ve objektifiyle ailece ayrıca şahsen tanışma imkanı bulduğumuz bu büyük usta son nefesine kadar ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil etmiştir” dedi.

“BİZE DÜŞEN ŞAİRE YAKIŞIR ŞEKİLDE YAD ETMEKTİR”

Karakoç’u, “Ihlamurların çiçek açtığı mevsimlerin şairi, şiirimizin bir çift beyaz kartalı ana dolu şiirinin ulu çınarı” şeklinde tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her ölümün hüzünlü olduğun ancak şairin ölümünün yürekleri bir başka burktuğunu belirterek, “Bize düşen büyük aşk ve dava şairi Abdürrahim Karakoç’un ağabeyi olan Bahaettin Karakoç’u şaire yakışır şekilde şiirleriyle yad etmektir” dedi. Akgönenç için de Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, “Bu üç isim her biri kendi alanındaki özgün çalışmaları ve başarılarıyla gençlerimizin çok iyi tanımaları, öğrenmeleri ve örnek almaları gereken şahsiyetlerdir” dedi.

“YENİ BİR ÇIKIŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Şanlıurfa’daki “Harran Okulu”nun dünyanın en eski üniversitelerinden biri olarak kabul edildiğine dikkat çeken Erdoğan, “Nasıl oluyorsa, dünyanın en büyük 500 üniversitesi arasında esamisi okunmuyor? Demek ki bir şeyleri kaybettik, bir yerde bir sıkıntı var. bir şeyleri unuttuk, ihmal ettik. Yitik, kaybedildiği yerde bulunur. Madem cevher bu topraklarsa saklı, öyleyse sorunun çözümünü de bu yerde arayacağız. Bu süreçte en büyük yatırımı biz eğitime, öğretime yaptık. Ama henüz arzu ettiğimiz neticeleri elde ettiğimizi maalesef söyleyemiyorum. İnşallah önümüzdeki kısa zaman içerisinde atacağımız adımlarla yeni bir çıkış gerçekleştireceğiz. Hedefimiz eğitimi hem içerik hem sistem olarak Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına katkı sağalacak seviyeye çıkarmaktır. Ülkeleri ayakta tutmak için yürütülen çalışmalarda akademiyi ve özel sektör kuşun uçmasını sağlayan iki kanat olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

“YOLUMUZA DEVAM ETTİK”

Erdoğan, yaşanan ekonomik dalgalanma için ise, “Son günlerde malum döviz kuru, faizler biraz yükseldi, enflasyon kıpırdadı diye birileri hemen ellerini ovuşturmaya başladı. Peki biz ne yaptık? Her zaman yaptığımız gibi yine hedeflerimize kilitlendik, gereken tedbirleri alıp orta ve uzun vadeli programlarımızla yolumuza devam ettik. Biz sağlam durunca ellerini ovuşturanlar da her zamanki gibi hüsrana uğradı” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.