Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En Kısa Zamanda FETÖ Elebaşının İadesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Biden'la görüşmemizde, kendi milletine dahi saldırmaktan çekinmeyen bu eli kanlı terör örgütüyle mücadelemiz ve aldığımız tedbirler hakkında da bilgi verdik. Bizim için en büyük öncelik, bu darbe teşebbüsünün ve FETÖ elebaşının ülkemize en kısa zamanda özellikle iadesidir." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ABD ile Türkiye arasında suçluların iadesiyle ilgili anlaşmamız gereği bu tür kişiler en azından gözaltına alınır, tutuklanır ve mahkeme boyunca gözaltına alınırlar. Şu anda bu zat, bulunduğu yerden halen terör örgütünü idare etmeye devam ediyor” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cerablus’u ÖSO mensupları ve Cerabluslu olanlar şu anda geri almış durumdalar. DAİŞ de şu an itibariyle aldığımız haberlerle Cerablus'u terk etme durumda kalmış vaziyettedir “ dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Başkan Yardımcısı Biden’ı kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı’nın internet adresinden fotoğraf yayımlandı. Erdoğan-Biden ikilisi, görüşmelerini ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Biden’e ziyaretinden dolayı teşekkür eden Erdoğan, “Çok farklı bir zeminde farklı bir zamanda bu ağırlamayı yapmış olmaktan dolayı duyduğum üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Normal şartlarda keşke bu görüşmeyi yapabilseydik. ABD ile stratejik ortaklığımız var. Sayın Barack ile stratejikten model ortaklığa dönüştü, çok daha farklı bir zemine ulaşmış oldu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz öncesine ait FETÖ dosyalarının ABD’ye ulaştırıldığını hatırlatarak, “Şu anda 15 Temmuz’dan sonrasına ait olan dosyaları, hazırlıklar yapılıyor, ayrıca kendilerine ulaştırılacağız. ABD ile Türkiye arasında suçluların iadesiyle ilgili anlaşmamız gereği bu tür kişiler en azından gözaltına alınır, tutuklanır ve mahkeme boyunca gözaltına alınırlar. Şu anda bu zat, bulunduğu yerden halen terör örgütünü idare etmeye devam ediyor. 170 ülkede okulları, iş yerleri, dernekleri var. Birçok basın mensupları Pensilvanya’da onlarla söyleşi yapıyorlar. Bu bakımdan bunun kontrol altında tutulması ancak gözaltına alınmasıyla ki bu bizim sözleşmemizde var bunun göz ardı edilmemesi gerekir” açıklamasında bulundu.

Terörle mücadelenin bölgedeki en önemli konu olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bugün Cerablus noktasında bir adım atılmıştır. Cerablus sınırımıza 20-30 km olan bir il konumundadır. Sürekli oradan Karkamış’a yapılan havan topu atışları sebebiyle rahatsızlığımızı dile getirdik. Bu anlatılamadı veya anlaşılamadı. Koalisyonla yapılan görüşmeler neticesine kararımızı verdik, Cerablus’a ÖSO ile, koalisyon hava desteğiyle giriş sağlandı. Şu an itibariyle Cerablus’u ÖSO mensupları ve Cerabluslu olanlar şu anda geri almış durumdalar. Oradaki hükümete ait veya oradaki resmi konutları vesaire ele geçirmiş durumdalar. DAİŞ de şu an itibariyle aldığımız haberlerle Cerablus'u terk etme durumda kalmış vaziyettedir” şeklinde konuştu.

Kabulün ardından, Biden ile gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ı bu yıl ikinci kez Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li bir gazetecinin Biden'e yönelik sorusu sırasında, "IŞİD" ifadesini kullanması üzerine, şöyle müdahalede bulundu: 
"Ben de ilave olarak Sayın Biden'ın özellikle bu değerlendirmesine katılıyorum. Yalnız hanımefendinin bir sürçülisanı oldu galiba. Onu düzeltirsek isabetli olacak. Sayın Biden aslında onu düzeltti. Yani 'İslam devleti' dersek bu yanlış olur. Burada DAİŞ ifadesidir aslolan. Çünkü İslam devletinden terör çıkmaz. DAİŞ bir terör grubudur, bir terörist gruptur. Çünkü İslam, barış kavramından türeyen bir kelimedir. Dolayısıyla da İslam'a mensup olan, bu katliamları yapmaz. 12 yaşındaki, 13 yaşındaki, 14 yaşındaki çocukları canlı bomba olarak halkın arasına sokmaz, sokamaz. Ne yazık ki DAİŞ bunları yapıyor ama bunun bedelini çok ağır ödeyecek. Bundan hiç endişeniz olmasın. Yeter ki barışa koşanlar el birliği yapsınlar, güç birliği yapsınlar." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.