Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenboğa’da Cami Açılışı Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanındaki caminin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, caminin adının ise, “Yıldırım Beyazıt Camii” olmasını istediğini ifade etti.

Esenboğa’da bir cami olmasının ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirten Erdoğan, “Gidişte, gelişte misafirlerimizin de ve ülkemizden de ‘Nerede Cumayı yetiştireceğiz’, ‘Nerede namazımı kılacağız’ sorusuna cevap noktasında, bu bir ihtiyaca anlamlı bir cevap oldu” dedi. TAV Havalimanları yönetimine teşekkür eden Erdoğan şöyle devam etti:

“Piknik Alanı Hâline Gelebilir”

“İçeride bin 500, dışarıda bin 500 kişilik kapasitesiyle büyük bir ihtiyaca cevap verecek olan bu camimiz, inşallah peyzaj düzenlemesinde de geniş bir ağaçlandırma kapasitesine sahip. Toprak mahallinin de en kısa zamanda yine çimlendirileceği noktasında mutabık kaldık. Oralar da çimlendirildiği zaman burası yemyeşil bir alan haline gelecek. Belki de piknik alanı haline gelebilir. Böyle güzel bir mekânda hakikaten bunu görmek, bunu yaşamak da bizlere ayrı bir mutluluk verecek.

Ben, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin bir sentezini burada gördüm. Geçenlerde geldim, şadırvanlarına varıncaya kadar gezdim ama modern mimarinin de burada göz ardı edilmediğine şahit oldum. Bu önemli bir sentez. Dünü dünde bırakmak yanlıştır, onu bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak çok önemli. Çünkü gelecek nesillere bunların hepsi birer sinyaldir, bu sinyali vermek önemli. Madde olmuş ama mana olmamış, bunun hiçbir anlamı yok. Ama madde ile manayı bir arada inşa edersek işte o zaman gelecek nesiller çok daha güçlü olacaktır.”

“Ecdadımızdan Esinlenerek”

Erdoğan, caminin adı konusunda da açıklamada bulunurken, “Hocamla istişarede bulunduk, öyle zannediyorum ki TAV grubu da bu konuda herhalde bizimle ortak hareket edecektir. Dedik ki biz, bu camiye, ecdadımızdan esinlenmek suretiyle Yıldırım Beyazıt Camii adını koyalım. Hayırlı olsun, geleceğimizi de inşallah çok güçlü bir şekilde inşa etmenin mutluluğu içerisinde, şimdiden Kadir gecenizi, bayramınızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.