Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 İçin Çin'e Gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4-5 Eylül tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek 11. G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Çin’e gidecek. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 4-5 Eylül tarihleri arasında 11. G20 Liderler Zirvesi’ne ilişkin şunlar keydedildi.
G20 Zirvesi, küresel gündemin başlıca konuları arasında yer alan güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyüme hedefine yönelik yürütülen çalışmaların gözden geçirilmesi, uluslararası ticaretin güçlendirilmesi, küresel barış, istikrar ve ekonomik büyümeyi doğrudan etkileyen terörizm, mülteci krizi gibi konuların ele alınması bakımından önemli bir fırsat niteliği taşımaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Hangzhou Zirvesi’nde anılan konular başta olmak üzere, küresel gündem ve G20’nin rolü kapsamında ülkemizin görüşlerini üye ülke liderleriyle paylaşması öngörülmektedir.

Zirve çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı ülke liderleriyle, ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile ikili görüşmeler yapması da planlanmaktır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.