Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk kuşadası soner çetin operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gambiya, İİT’de Dönem Başkanlığını Bizden Sonra Üstlenecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İslam ülkelerinin ciddi sınamalarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde Gambiya ile halef-selef olacağımız İslam İşbirliği Teşkilatı’nda (İİT) bir dönem başkanlığını bizden sonra üstlenecektir. Biz emaneti emin ellere teslim edeceğimiz için memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, gerçekleşen görüşmelerde bölgesel ve ikili ilişkileri değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade etti. Ekonomi ve ticari ilişkilerin maddi altyapılarını büyük ölçüde tamamladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda Gambiya’nin başkenti Banjul’da açılacak olan TİKA ofisine büyük önem verdiklerini söyledi.

120 GAMBİYALI ÖĞRENCİ TÜRKİYE’DE OKUYOR

Türkiye Bursları ile her yıl onlarca Gambiyalı öğrencinin Türkiye’de eğitim aldığını dile getiren Erdoğan, hali hazırda 120 Gambiyalı öğrencinin tarım, mühendislik, ziraat, tıp, ekonomi ve eğitim gibi alanlarda lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim gördüğünü belirtti. Konuşmasında ayrıca Gambiya’nın FETÖ ile mücadelede de en kararlı desteği verenlerden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Gambiya, Afrika kıtasında FETÖ okullarını kapatan ilk ülkedir” dedi.

2005 yılından itibaren Afrika ile olan ilişkilerin giderek güçlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin birçok uluslararası platformda Afrika’nın sesi olduğunu dile getirdi.

“EMANETİ EMİN ELLERE TESLİM EDECEĞİMİZ İÇİN MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Erdoğan, “Gelecek yüzyıl Afrika’nın olacaktır” sözünü her zaman dile getirdiğini belirterek, “ Ülkemiz bu vizyonla Gambiya başta olmak üzere Afrika ülkeleri ile işbirliğini ileriye taşımakta kararlıdır” ifadelerini kullandı. Gelecek ay Batı Afrika’yı ziyaret edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı Afrika ziyareti bu irademizin en güçlü nişanesi olacaktır” dedi. Erdoğan, “Gambiya ile işbirliğimiz sadece ikili düzeyde değil, uluslararası platformlarda da sürüyor. İslam ülkelerinin ciddi sınamalarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde Gambiya ile halef-selef olacağımız İslam İşbirliği Teşkilatı’nda (İİT) bir dönem başkanlığını bizden sonra üstlenecektir. Biz emaneti emin ellere teslim edeceğimiz için memnuniyet duyuyoruz”  şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.