Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsim Babası Bülent Arınç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melike Hatun Camisi’nin isim babasının eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olduğunu belirterek, tek partili dönemde Ankara’nın kadim kimliğinden kopartılmak ve camisiz hale getirilmek istendiğini ifade etti.

Başkentte, 4 yıl önce yapımına başlanan 7 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği Ulus’taki Melike Hatun Camisi törenle açıldı. Caminin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserin hayata geçmesine katkısı olan herkese teşekkür ederek, Melike Hatun’un kimliğine ilişkin bilgi verdi. Ankara’nın cumhuriyetin başkenti olmasının ötesinde Selçuklu ve Osmanlı Devletlerinin de merkez kentlerinden birisi olduğunu belirten Erdoğan, caminin mimarisinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, “19 bin 500 metrekarelik arsa alanı, yaklaşık 7 bin cemaat kapasitesi, 3 şerefeli 4 adet minaresi, altta kongre salonu, medeniyetler müzesi , sergi salonları, 5 katlı otoparkı ve diğer özellikleriyle Melike Hatun Cami inşallah her açıdan adına ve şehrimize yaraşır bir eser oldu” dedi.

“Devlet Bütçesi Kullanılmadı”

Caminin isim babasının eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bir dönem ülkemizin bir çok yerinde olduğunu gibi Ankara’da da şuurun ihmal edildiğini görüyoruz. Bilhassa tek parti döneminde Ankara’nın kadim kimliğinden kopartılmak ve adeta camisiz hale getirilmek istenmesi inkarı mümkün olmayan bir gerçektir. Daha önceki dönemlerden kalan camileri ahırlara çeviren zihniyet Ankara’da da mescitleri, mahsenlere, binalara, bodrumların en kör noktalarına mahkum etmişlerdir. İnsanların kılık kıyafetine bakıp şehir merkezine sokmayanlar yeni inşa ettikleri semtleri de camisiz, ezansız ruhsuz tasarlamışlardır. Bir başkente asla yakışmayan yeraltı camileri Ankara’nın uzun yıllar kaderi olmuştur” diye konuştu.

Bu tür eserlerle cumhuriyetin Ankara’sının, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın Ankara’sı ile buluşturduklarını belirten Erdoğan, farklı yerlerdeki abidevi camilerle başkentin kadim kimliğine yeniden kavuşturulduğunu ifade etti. Caminin yapımında devlet bütçesinin kullanılmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin inşasının hayırseverlerin desteği ile yapıldığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.