Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KALABALIK HEYETLE DOĞU VE ORTA AVRUPA TURUNA ÇIKIYOR

ANKARA(ANKA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında, bazı bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve işadamlarının oluşturduğu bir heyetle birlikte, Slovenya, Slovakya ve Romanya’ya resmi ziyaretlerde bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Orta Avrupa ve Balkanlarda Türkiye’nin stratejik ortağı olan Romanya ile Slovenya ile iyi ilişkilerin bulunduğu Slovakya’ya gerçekleştirilecek olan bu ziyaretler, bölge ülkeleri ile hali hazırdaki işbirliğinin en üst seviyede sürdürülmesine yönelik ortak iradenin nişanesi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret kapsamında Pazartesi günü Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Salı günü Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska, Çarşamba günü Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile görüşecek, ülkelerin Başbakan ve Meclis Başkanlarını da kabul edecek.

Görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak, ek işbirliği imkânları değerlendirilecek, bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunulacak, bu ülkelerle mevcut işbirliklerini  güçlendirecek anlaşmalar da imzalanacak.

Avrupa Birliği üyesi olan ve Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren bu ülkelerin liderleri ile yapılacak görüşmelerde, AB’ye üyelik süreci ve katılım müzakereleri de ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret edilen ülkelerle ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirme kararlılığının göstergesi olarak, her üç ülkede düzenlenecek iş forumlarına, ev sahibi ülke Cumhurbaşkanları ile birlikte katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a refakat eden işadamları da bu iş forumlarında yerel muhatapları ile bir araya gelerek karşılıklı yatırım ve ticaret projelerini değerlendirme, mevcut projeleri geliştirip karşılıklı ticari hacmi daha üst seviyelere taşıma imkânı bulacak. (ANKA)

(ORH/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.