Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kanserle Mücadelede En Önemli Unsur Erken Teşhis"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Kanser Günü’ne ilişkin, “Kanseri yenmek bizim elimizde. Tütün, alkol ve hareketsizlik gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak sağlığımızı koruyabilir, kansere yakalanma riskini azaltabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Kanser hastalığının, günümüzde en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu ve her geçen gün daha fazla insanı etkilediğini belirten Erdoğan, Türkiye’de her yıl 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu, dünya genelinde 10 milyona yakın insanın kanser sebebiyle hayatını kaybettiğini ifade etti.
Yüzde 90 oranında dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan kanserin asla tedavi edilemez olmadığını kaydeden Erdoğan, “Kanseri yenmek bizim elimizde. Tütün, alkol ve hareketsizlik gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak sağlığımızı koruyabilir, kansere yakalanma riskini azaltabiliriz. Ayrıca, tüm hastalıklarda olduğu gibi kanserle başarılı mücadelede en önemli unsurun erken teşhis olduğunu da unutmamalıyız. Sağlık Bakanlığımız ve diğer kurumlarımızın erken teşhis konusunda yaptığı bilinçlendirme çalışmalarına el birliğiyle destek olmalıyız” açıklamasında bulundu.
4 Şubat Dünya Kanser Günü’nün bu hastalıkla ilgili farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni eden cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başta kanser tedavisi gören vatandaşlarımız olmak üzere bütün hastalarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum” ifadelerini paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.