Öne Çıkanlar chp tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat Vajinismus

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıssınger, Rotschıld, Bloomberg'e 15 Temmuz'u Anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri için Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde Müslüman Toplumu Temsilcileriyle buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ünlü işadamı Michael Bloomberg başkanlığında aralarında Henry Kissinger ve James Rotschild'in de bulunduğu dünyanın önde gelen Amerikalı işadamı ve politikacılarına 15 Temmuz hain kalkışmasını saat saat anlattı, Türkiye'ye yatırım çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri için Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Yoğun programı sırasında ABD'deki Müslüman toplumunun temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, ünlü işadamı Michael Bloomberg başkanlığında aralarında Henry Kissinger ve James Rotschild'in de bulunduğu dünyanın önde gelen Amerikalı işadamı ve politikacılarına 15 Temmuz hain kalkışmasını saat saat anlattı, Türkiye'ye yatırım çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı Peninsula Oteli’nde ABD'deki neredeyse tüm Müslüman kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Toplantıya ABD’deki Müslüman toplumunun temsilcilerinden Zakat Vakfı Başkanı Halil Demir, Müslüman Amerikan Toplumu (Mas) İcra Direktörü Mazen Mokhtar, America Arnavut Bektaşi Ruhani Lideri ve İlahiyatçı Eliton Pashaj, Dulls Bölgesi Müslüman Toplumu İcra Direktörü ve İmamı Mohamed Magid, Medine Enstitüsü Başkanı Moutasem Atiya, Amerika Diyanet Merkezi Başkanı Dr. Yaşar Çolak, Mısır Demokrasi Enstitüsü Kurucusu Ahmed Shehata, Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) İcra Direktörü Nihad Awad, ABD Müslüman Örgütler Konseyi Genel Sekreteri Oussama Jammal, Müslüman Yasal Fonu Başkanı Khalil (Eric) Meek, Brooklyn Bangladeş Toplumu Üyesi ve Aktivist Mir Masum Ali, ICNA Üyesi Zahid Bukhari, Adams Merkezi Başkanı Syed Moktadir, ISNA Ulusal Direktörü Sayyid Syeed, TURKEN Vakfı Başkanı Behram Turan, Islamic Relief Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Lamada, Müslüman Amerikan Toplumu (Mas) Üyesi Dr. Ayman Hammous ile Lana Safah, ICNA Genel Sekreteri Muhammad Tariq Rahman, ICNA Relief Üyesi Moviz Asad Siddiqi, New Brunswick İslami Merkezi İcra Direktörü Sami Catovic, Mısır Amerika Diyalog Merkezi Başkanı Dr. Abdulmawgoud, Boston İslam Toplumu’ndan Yasir, Adams Merkezi Üyeleri Mohamed Elsanousi ve Imrana Umar, Dünya Çapında Demokrasi İçin Yurtdışındaki Mısırlılar Koordinatörü Mohamed Ismail, Yardım ve Kalkınma İçin Yardım Eli CEO’su Farrukh Raza katıldı.

ERDOĞAN KISSINGER, BLOOMBERG, ROTSCHILD'İ BİLGİLENDİRDİ
New York’ta konakladığı Peninsula Oteli’nde ABD’nin önemli işadamlarından ve Bloomberg CEO'su Michael Bloomberg’i kabul eden ve kendisiyle bir süre görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Bloomberg tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısında bir grup ABD'li üst düzey yatırımcı ve iş adamı ile bir araya geldi.

Toplantı masasında efsane politikacı Henry Kissinger, M.Bloomberg'in yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam karşısında anlatılanları ilgiyle dinledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasını işadamlarına adeta saat saat anlatırken Türkiye'nin yatırım değeri açısından hiçbirşey kaybetmediğini, toplumun demokrasi etrafında daha da kenetlendiğini bildirdi. Erdoğan ABD'li işadamlarını Türkiye'de yatırıma davet etti.

Toplantıya; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Genel Sekreter Yardımcısı ve İbrahim Kalın da katıldı.

Toplantıda, ABD’li yatırımcı ve iş adamlarından EMEA Citi İcra Başkanı James C. Cowles, Coxton Associates ortağı Jeff Enslin, Lazard CEO'su Ken Jacobs, Blackstone Başkanı Hamilton E. Jones, Warburg Pincus CEO'su Chip Kaye, Kissinger Associates'i temsilen Henry Kissinger, BBVA İcra Kurulu Direktörü Jose Manuel Gonzalez-Paramo, WL Ross and Co. Başkanı Wilbur Ross, BM Personeli Emeklilik Fonu Başkanı Carol Boykin, büyük satranç ustası Magnus Carlsen ve temsilcisi Espen Agdestein ile Rotschild ailesi mensubu James Rotschild yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.