Cumhurbaşkanı Erdoğan Koltuğunu Fatih’e Devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna Fatih Mintaş oturdu. Erdoğan, “Bu makamlar hep gelip geçicidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan törenleri kapsamında çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Erdoğan, “Bu makamlar hep gelip geçicidir" diyerek, koltuğunu Fatih Mintaş’a takdim etti. Mintaş, 23 Nisan’ın Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli egemenlik ateşini yaktığı ve bağımsızlığa ulaşma yolunda başlattığı mücadelenin en önemli adımı olduğunu belirtti.

Mintaş, “Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Sayın cumhurbaşkanım huzurunda bu güzel vatanı ve bu güzel bayram gününü bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Mintaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Bugünün çocukları yarının büyükleri olarak sizlerden aldığımız bu bayrağı ülkemizin en güzel yerlerine taşıyacağız. Bizlere gösterdiğiniz güvene verdiğini değere ve sevgiye layık olacağız. Sevgi ve dostluğun tüm dünyayı kucakladığı, neşe ve mutluluk dolu nice güzel bayramlarda tekrar bir arada olmak umuduyla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

“GÖZLERİNDEKİ PARILTILAR GELECEĞE OLAN UMUDUMU ARTTIRIYOR”

Erdoğan ise şöyle konuştu:

 “Tabi benim de temennim Fatih ismiyle müsemma olur. İnşallah sadece isimle kalmaz, çok güzel bir isim. Temennimiz odur ki gerek istikbal gerekse istiklal mücadelemizde sizlerin çok farklı bir yeri, önemi var ve sizler milletlerin adeta dinamik gücü olan insanı teşkil ediyorsunuz. Dünyada genç nüfus itibariyle ağırlıklı bir genç nüfusa sahip olma adayı olan Türkiye’nin şu anda örneklerisiniz. Bundan sonraki süreçte hedefimiz nitelikli insanı yetiştirmek ve bu nitelikli insan yetiştirmede sizler bizim adaylarımızsınız. Dolayısıyla başarınız bizim için başarı olacaktır bundan dolayı size çok inanıyoruz, güveniyoruz ve başarılarınızla övüneceğiz, bunu bilmenizi istiyorum. Sizlerin gözlerindeki şu parıltılar benim geleceğe olan umudumu çok daha fazlasıyla arttırıyor."

Torunları ile 23 Nisan'ı kutlama fırsatı olup olmadığının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben Ankara'da torunlarım İstanbul'da. Dün kendileriyle vedalaştık ama dün kendileriyle eğlendim 23 Nisan’ı biz böylece bir gün önceden kutlamış olduk” dedi.

MİNTAŞ: “İLK İCRAATIM DEVLETİME HİZMET”

“24 Haziran seçimlerine gidiyoruz eğer başkan seçilirseniz ilk icraatınız ne olacak? sorusuna cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Fatih Mintaş "İlk icraatım tabi ki devletime hizmet olacaktır” dedi.

Mintaş, bu seçim sürecinde, seçim manifestosunda özellikle çocuklara yönelik bir vat olup olmayacağı sorusu üzerine manifestoda, çocukları nitelikli yetiştirmeyle ilgili maddelerin olacağını ifade etti. Mintaş, seçimden sonra Suriye’deki çocuklar için yapılacaklar konusundaki soruya, “Suriyeli çocukların kendilerini ülkelerinde hissetmeleri, bizimle oynamaları, koşmaları, gülmeleri için çalışma yaparım” şeklinde yanıt verdi.

Beşiktaş Fenerbahçe maçında çıkan olayların sorulması üzerine Mintaş, "Bizdeki amaç sıfır şiddet. Maçlarda insanlar birbirlerine daha saygılı olabilirler bu konuda önlemler alırım" değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN YILMAZ: “BUGÜNÜMÜZ DÜNDEN DAHA İYİ”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği için Erdoğan’a teşekkür etti. Yılmaz, çocuklara güvendiğini belirterek, “Güvendiğimiz evlatlarımız bizim kızıl elmamız olan çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine bu evlatlarımızla bu çocuklarımızla birlikte ulaşacağız, bundan hiç şüphem yok. Bugünümüz dünden daha iyi. Yolumuz doğru, niyetimiz halis inşallah varacağımız hedefte bu millete layık olan her bir insanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan dolayı gurur duyduğu bir iklim yaratıldı ve bundan sonra da Türkiye çok daha iyi, güzel günlere gidecek” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.