Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Korkaklar Zafer Anıtı Dikemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi’nin açılış töreninde, “Korkaklar zafer anıtı dikemez. Biz, milletimizle birlikte, 2023 hedeflerimize ulaşarak zafer anıtımızı dikmekte kararlıyız. Ne FETÖ’cü hainler, ne PKK’lı katil sürüsü, ne DEAŞ’ın katil sürüsü, ne de sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz, bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısında 15 Temmuz şehitlerinin anısına inşa edilen, Şehitler Abidesi’nin açılış törenine katıldı. Sabah namazını törene katılan vatandaşlarla birlikte Beştepe Millet Camiinde kılan Erdoğan, namazın ardından tören alanına geçti. Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar da katıldı.

“15 TEMMUZ’U, NE KENDİMİZ UNUTACAĞIZ, NE DE BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE UNUTTURACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak ilan ettiğimiz 15 Temmuz’u unutmama ve unutturmama sözümüzü yerine getirmekte kararlıyız. Evet, 15 Temmuz’u, ne kendimiz unutacağız, ne de bizden sonraki nesillere unutturacağız” dedi. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarının unutulmayıp her fırsatta yâd edildiği ve bu mücadelelerden ders çıkarıldığı gibi 15 Temmuz’u da böyle bir dönüm noktası olarak gördüklerini belirten Erdoğan, “Aslında destanların tek bir kahramanı olur. 15 Temmuz’un ise milyonlarca kahramanı var. Bizim yaptığımız tek şey, o gece milletimizle birlikte olmaktır. O gece milletimizle yürek yüreğe, kafa kafaya, kol kola FETÖ’cü hainlere ve onları kullanan güçlere karşı meydan okuduğumuz için bugün buradayız” diye konuştu.

KONTROLLÜ DARBE ELEŞTİRİSİ VE OHAL TARTIŞMASI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’a yönelik “kontrollü darbe” eleştirilerine değinen Erdoğan, “VIP’de tanklar orada dururken pazarlık bitiyor, tanklar çekiliyor ve beyefendi Bakırköy Belediyesi’nde misafir ediliyor” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü hâl (OHAL) ilan edilmesine yönelik eleştirisine ise, “Ne olacaktı? İstedikleri gibi yine at oynatmaya devam mı edeceklerdi?” şeklinde cevap verdi. Erdoğan, pazartesi günü toplanacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısında hükumete OHAL’in uzatılması teklifinde bulunacağını da açıkladı.
Hamburg’da yapılan G20 Liderler Zirvesinde kendisine hâlâ FETÖ’cü teröristlerin sorulduğunu belirten Erdoğan, “250 şehidi sormuyorlar, 2 bin 193 gaziyi sormuyorlar. Acaba İstanbul’da bir milyon insan niçin sadece Anadolu yakasında bir araya geldi, bunu sormuyorlar. Bugün 81 vilayette bu insanlar niçin sokaklarda bunu sormuyorlar. Niçin? İşlerine gelmiyor” dedi.

“GUANTANAMO’DA OLDUĞU GİBİ ÖZEL ELBİSE GİYDİRİP MAHKEMEYE BÖYLE GELMELERİ LAZIM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Birileri de sözde adalet yürüyüşü yapıyor, ‘sözde adalet’. Niçin? Bizim Hatay’da Türkmen kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımlar MİT tırları ne yazık ki FETÖ’cü savcıların talimatıyla önleri kesiliyor ve ondan sonra sandıklarda ne var ne yok, bunlara da bakıyorlar. Bunlara bakma yetkisi de yok. Ama anında ‘ben yaptım oldu’ dediler, bu işi de yaptılar; şimdi içeride ve bu hesabı verecekler, bu işin lamı cimi yok. Ve şu anda yargıda bakıyorsunuz keyifleri yerinde. Orada o mağdur, mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı adeta caka satıyorlar. Ben bugün söyledim, Sayın Başbakan burada, Adalet Bakanı da burada, diyorum ki; bunlara artık Guantanamo’da olduğu gibi özel elbise giydirip mahkemeye de böyle gelmeleri lazım. Böyle grand tuvalet mahkemeye gelmek gibi bir şey olmaz. Çünkü o mağdur, o mazlum kardeşlerimizin hakkını almamız lazım.”

“TERÖRİSTLERLE, SÖZDE ADALET YÜRÜYÜŞÜ YAPIYOR”
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü”ne yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:
“Darbe gecesi cesaret gösterip sokağa çıkamayanları, ‘yiğitlik herkesin harcı değildir’ diyerek, bir nebze anlıyoruz. Ama Türk Milletinin hâlâ varlık-yokluk mücadelesi verdiği bir dönemde, teröristlerle, sözde adalet yürüyüşü yapıyor, terör örgütünün desteklediği kişilerle beraber kol kola. Hastaymış, belediye başkanıymış. ‘Hasta olduğu için çıkarmakta fayda var’ denilen kişi, şimdi nasıl yürüyor bu adam, bu yolları nasıl yürüyor? Yani biz bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulamayız, hassas olacağız. Bunlar hasta falan değil, hepsi yalan. Türkiye düşmanlarıyla, Pensilvanya’yla aynı dili kullanarak kendilerine saf seçenleri asla affetmeyeceğiz.”

“2023 HEDEFLERİMİZE ULAŞARAK ZAFER ANITIMIZI DİKMEKTE KARARLIYIZ”
“Korkakların zafer anıtı dikemez” diyen Erdoğan, “Biz milletimizle birlikte 2023 hedeflerimize ulaşarak zafer anıtımızı dikmekte kararlıyız. Ne FETÖ’cü hainler, ne PKK’lı katil sürüsü, ne DEAŞ’ın katil sürüsü, ne de sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacaktır. Belki daha çok çalışacağız, belki daha çok bedel ödeyeceğiz; ama Allah’ın izniyle büyük Türkiye’yi, güçlü Türkiye’yi, müreffeh Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından, eşi Emine Erdoğan ve törene katılanlarla birlikte abidenin bulunduğu alana geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış kurdelesini keserken abidenin yapımında emeği geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni, mimarları ve yüklenici firmayı tebrik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.