Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kriz Miriz Filan Hepsi Manipülasyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kriz, miriz filan sakın ha bunlara aldırmayın. Bunların hepsi manipülasyondur. Bizde kriz filan yok, evvel Allah güçlenerek geleceğe yürüyoruz. Daha da güçleneceğiz. Öyle AVM’lerde şurada, burada manipülasyon yapanlara da aldırmayın. Bundan sonra bu ülkede Dolarla, Avroyla şunla, bunla kira mira yok. Bu ülkede bundan sonra Türk Lirası geçer” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gaziler Günü törenine katıldı. Programda konuşan Erdoğan, “Bu topraklarda boşluk yok. Her tarafta şehitlerimizin gazilerimizin kanları var. Ecdadımız Anadoluya gelirken yüreğinde imanı, bir elinde mesleği, bir elinde kılıcıyla bu toprakları baştan sona fetih ve imar etmiştir ve biz Alparslan’la başladık, Osman Gazi ile yürüdük ve Gazi Mustafa Kemal’le cumhuriyeti inşa ettik. Şimdi ihya dönemini yaşıyoruz. İşte bu ihya dönemini hep beraber sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“BİZDE KRİZ FİLAN YOK”

Ekonomik dalgalanmaya ilişkin konuşan Erdoğan, “Kriz, miriz filan sakın ha bunlara aldırmayın. Bunların hepsi manipülasyondur. Bizde kriz filan yok, evvel Allah güçlenerek geleceğe yürüyoruz. Daha da güçleneceğiz. Öyle AVM’lerde şurada, burada manipülasyon yapanlara da aldırmayın. Bundan sonra bu ülkede Dolarla, Avroyla şunla, bunla kira mira yok. Bu ülkede bundan sonra Türk Lirası geçer. Türk Lirasıyla yaşayacağız. Aksi takdirde bunun bedelini öderler, burası Türkiye. Burası Amerika değil. Dolayısıyla burada Türk Lirasının hükmü vardır, Türk Lirası ile mağazanı kiraya verirsin, alışverişini de Türk Lirasıyla yaparsın. Zaruretler ayrı konulardır. Bu adımı bu şerefli millet şerefiyle kazandı, şerefiyle adımlarını attı, şerefiyle de yeniden tarihini inşa ve ihya etmeye devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“GİRDİK Mİ İNLERİNE? GİRDİK”

Türkiye’nin son 34 yılının neredeyse kesintisiz şekilde terörle mücadeleyle geçtiğini, bütün il ve ilçelerin şehit-gazi verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Askerlerimiz, polislerimiz, jandarmalarımız dağları, ovaları, sınır boylarını, sınır ötelerini teröristlere dar ederken hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlardır. Hatırlayın hep şu ifadeyi kullandım, ‘inlerine gireceğiz’ dedim. Girdik mi inlerine? Girdik. İşte o inlere girenler burada. Sizlere şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

“MİLLETİMİZ KENDİNE BAŞKA BİR İSTİKAMET ÇİZMİŞTİR"

“Biz ölümü şehit olmadan öldüren bir milletiz” diyen Erdoğan, devletlerin ve milletlerin tarihteki yolculuklarında önemli dönüm noktaları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bizim için Malazgirt, Söğüt’te toprağa diklen Osmanlı çınarı, Fatih’in İstanbul’u fethi, Çanakkale ve oradaki kararlılığın devamı olarak gördüğüm Kurtuluş Savaşı bir dönüm noktasıdır. Son yıllarda yaşadığımız hadiselerin de ülkemiz ve milletimiz için işte böyle önemli bir dönüm noktası mahiyeti olduğuna inanıyorum. Türkiye önce içeriden sonra dışarıdan kuşatılarak karanlık bir meçhule doğru itilmeye çalışılmıştır. Milletimiz bu oyunu görmüş, istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak kendisine başka bir istikamet çizmiştir.

"HER KUTLU DOĞUM SANCILI OLUR"

Ülkemizi köşeye sıkıştırmak için atılan her adım, kurulan her tezgah, oynanan her oyun önümüzde yeni ve daha büyük kapıların açılmasıyla neticelenmiştir. Bir kapı kapanır, Allah bir başka yerden farklı kapılar açar endişe etmeyin. Her doğum gibi bu yeni sürecin de elbette sancıları vardır. Her kutlu doğum sancılı olur unutmayın. Bu süreçte kimi zaman şehitlerimizin ardından ağladık, kimi zaman gazilerimizin acılarını paylaştık, kimi zaman uğradığımız zararların üzüntüsünü yaşadık, kimi zaman dost bildiklerimizin, müttefik gördüklerimizin ihanetlerinin şaşkınlığıyla etrafımıza bakındık. Kimi zaman da en zor günlerimizde yanımızda olanların memnuniyetiyle tebessüm ettik ama hiçbir zaman yeise kapılmadık, mücadeleden vazgeçmedik.”

“TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SİNDİRMİŞSE BU DİRAYETİ SAYESİNDEDİR”

İdlib’de yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, “Dedik ki bu İdlib’de artık kan dökülmesin, artık gözyaşı dinsin. Onun için de ne gibi adım atmamız gerekiyorsa bu adımları atalım ve 12 madde sıralandı, imzalar atıldı. İşte bu sınırlarımızın ötesinde bir barışa adımdı. İnşallah bunun devamı gelir. Bugün Türkiye, Irak’ta kendisine karşı kurulan tuzakları bozarken terör örgütünü tarihinde hiç olmadığı karar sindirmişse işte bu dirayeti sayesindedir. Bugün Türkiye başka bir zamanda yaşasa altından kalkamayacağı ekonomik saldırıları birer birer püskürtebiliyorsa işte bu samimiyeti sayesindedir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.