Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kovid19 bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Ve Katar’da Körfez Krizini Görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi kentinde Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmenin ardından 13-15 Kasım’da sırasıyla Kuveyt ve Katar’ı ziyaret edecek. Kuveyt ve Katar’da yapılacak görüşmelerde Körfez krizinin ağırlıklı konu olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran ayında Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki bir grup Arap ülkesi ile Katar arasında patlak veren Körfez krizinde arabuluculuk yapan Kuveyt’i ziyaret edecek.

İkili ilişkilerin çeşitli alanlarda daha da geliştirilmesi konularının ele alanacağı Kuveyt’te görüşmelerde, Körfez krizinin yanısıra her iki ülkeyi ilgilendiren diğer bölge ihtilafları üzerinde durulacak.

Bu çerçevede Lübnan’da, Başbakan Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'tan istifa etmesi üzerine yaşanan kriz ile Yemen, Irak ve Suriye’deki son gelişmelerin değerlendirilmesi beklentisi bulunuyor. Öte yandan Kuveyt de vatandaşlarına Lübnan’dan ayrılma talimatını vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuveyt’in ardından geçeceği Katar’da ise üst düzey görüşmeler yapılacak ve Erdoğan’ın katılımıyla “Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi”nin 3. toplantısı düzenlenecek.

Komitenin 2. toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani’nin başkanlıklarında 18 Aralık 2016 tarihinde yapılmıştı.

Ankara, Körfez krizinin patlak vermesinin ardından dört Arap ülkesinin yaptırımlar uygulamaya başladığı Katar'a verdiği destek ile dikkat çekmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.