Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Emin Saraç’ın Cenaze Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh âlimlerinden Muhammed Emin Saraç’ın Fatih Camii’ndeki cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiye gelişinde merhum Saraç’ın oğulları YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç’a taziyelerini bildirdi.

Merhum Saraç’ın dünürü Mustafa Demirkan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da merhum için dua etti ve helallik istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ve duanın ardından cemaate seslenerek, merhum Muhammed Emin Saraç’ı imam hatip yıllarından itibaren tanıdığını söyledi. Fırsat buldukça merhum Saraç'ın ziyaretine gittiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ziyaretlerinde de kendisinden çok ama çok istifade ettim. Rabb'im inşallah bizleri sevgili Habibinin Liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında da beraber haşrucem eylesin” duasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir muhaddis olarak gerek tefsir ilminde olsun, fıkıh ilminde olsun, bütün bu İslami ilimlerde hocamız hep öncülük etti, hep bu noktada ön aldı. Dolayısıyla onun rahle-i tedrisinde bulunanlar da inşallah bundan sonraki süreci aynı anlayışla sürdüreceklerdir, ona inanıyorum. Aslında onların da vebali olur, aldıkları emaneti sürdürmeleri lazım. Söyleyecek sözleri aslında Diyanet İşleri Başkanımız söyledi. Biz, tezkiyede de ifade edildiği gibi kendisini hep bir muhaddis, bir müfessir olarak iyi bildik, iyi tanıdık. Hamdolsun yakından tanıma fırsatını da bulduğumuz için mutluyuz. Rabbim ebedi âlemde de inşallah bizleri birlikte haşrucem eylesin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin ardından merhum Saraç’ın tabutuna bir süre omuz verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.