Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Müjdeli Bir Haber Alacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 12. Büyükelçiler Konferansı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında: " Doğu Akdeniz’deki araştırma faaliyetlerinden de yakında müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

12. Büyükelçiler Konferansı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında:

"Dünya ile ülkemizide etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle maalesef sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde istediğimiz tarzda ağırlayamadık. Bu toplantımız ilk “Çevrimiçi Büyükelçiler Konferansı” olmasının yanı sıra bu çapta yerli yazılım ile gerçekleştirilen ilk resmi programdır. Büyük elçilerimiz olağan görevlerinin yanında son asrın en büyük sağlık krizi olan koronavirüs salgınıyla mücadele etmek zorunda kaldı.

Avrupa Birliğinin Türkiye’yi kendinden uzaklaştıran stratejik körlükten biran önce kurtulmasını ümit ediyorum. Tehdit, şantaj dilinin hiçbir fayda sağlamayacağı artık anlaşılmalıdır. Doğu Akdeniz’e kıyıdaş tüm bölge ülkelerinin ve Kıbrıs Türkleri’nin de içinde yer alacağı konferans önerimiz sorunu diyalog ile çözme irademizin tehazülüdür. Karadeniz’de keşfettiğimiz dört yüz beş milyar metreküplük doğal gaz rezervi bu doğrultudaki irademizi daha da kuvvetlendirmiştir. İnşallah Doğu Akdeniz’deki araştırma faaliyetlerinden de yakında müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum.” İfadelerini kullandı.     

"Haritada Yerini Dahi Bulamayacakları Ülkeleri Türkiye’ye Örnek Gösteren Muhalefetin Bizi Çekmek İstediği Tuzağa Düşmedik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Devlet geleneğini insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibi üzerine inşa eden Türkiye bu zorlu süreçte gerçekten başarı bir sınav vermiştir. Haritada yerini dahi bulamayacakları ülkeleri Türkiye’ye örnek gösteren muhalefetin bizi çekmek istediği tuzağa düşmedik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği avantajları en verimli şekilde kullanarak zaman enerji ve kaynak israfına fırsat vermeden süreci yönettik. Sadece sınırlarımız içerisinde yaşayan vatandaşlarımızı değil yurtdışında bulunan insanlarımızı da sahipsiz bırakmadık. Sizlerin ve ekiplerinizin olağan üstü çabaları ile yurtdışında zor durumda kalan vatandaşlarımıza da devletimizin yardım elini uzattık" ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.