Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç’teki Kardeşlerimizi Daha Fazla Bekletmeyeceğiz

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib tarafındaki gözlem noktalarının genişletip tahkim edileceğini, diğer yandan da Münbiç'e yöneleceklerini belirterek, “İnşallah Münbiç’teki kardeşlerimizi daha fazla bekletmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Erzurum’daki 6. olağan il kongresinde konuştu. Erdoğan, Erzurum’a yapılan yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi.

-“AFRİN’İN 4’TE 3’ÜNDE KONTROL SAĞLANDI”-

Erdoğan, 56. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “Türkiye Afrin meselesini büyük ölçüde çözmüş durumda” diyerek bölgenin dörtte üçünde kontrolün sağlandığını belirtti. Erdoğan, “Şimdi bir yandan İdlib tarafındaki gözlem noktalarımızı genişletip tahkim edecek, diğer yandan da Münbiç'e yöneleceğiz” dedi.

“AMERİKA EĞER TERÖRE KARŞI BİZİMLE GERÇEKTEN BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTİYORSA…”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus, El Bab, Azez, Afrin bölgelerine işgal için değil, Suriyelilere güvenli bir gelecek inşa etmelerine yardım etmek için gidildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Münbiç’te de aynısını yapacağız. Şayet Amerika terör örgütü mensuplarıyla Münbiç bölgesini tümüyle boşaltırsa bu işi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiririz. Bunların zaten bize, bizim bu faaliyetlerimize en küçük bir yardımları, destekleri olmayacak, yükümüzü paylaşmayacaklar.  Onlardan ihsan istemiyoruz, gölge etmesinler yeter. Amerika eğer teröre karşı bizimle gerçekten birlikte çalışmak istiyorsa işte Fırat'ın doğusundaki teröristleri oradan çıkartarak bu işe başlamalı. Biz o teröristleri işgal ettikleri yerlerden mutlaka çıkartacağız, bu konuda her türlü işbirliği teklifine açığız. DEAŞ’ın zaten bulunmadığı bir yerde diğer teröristler de tahliye edilirse bizin tek muhatabımız bölgede yaşayan insanlar olur. Zaten bu kardeşlerimizde hasretle bizim yanlarına gelmemizi ve el birliği ile bölgeyi ayağa kaldırmamızı bekliyorlar. İnşallah Münbiç’teki kardeşlerimizi daha fazla bekletmeyeceğiz.”

Öte yandan Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 530 olduğunu ifade ederek, kontrole geçen alanın bin 320 kilometrekare olduğunu açıkladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.