Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O Gece Oraya Gelenler Gezi Parkı’nın Gençleri Değildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’un en büyük kahramanlarının gençler olduğunu ifade ederek, “Darbeci hainlerin üzerine gidip işgal ettikleri yerleri kurtarırken gençlerimiz ön saftaydılar. O gece oraya gelenler Gezi Parkı’nın gençleri değildi. Bunu iyi görmemiz gerekir. O gece oraya gelenler vatanını, milletini seven, bayrağı, ezanı için yola koyulan gençlerdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ensar Vakfı Genel Kurulu’nda konuştu.
Erdoğan, 14 yıldır AK Parti’nin iktidarda olduğunu belirtirken, “14 yıldır siyasi iktidarız ama halen sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var. Her türlü imkan var, tek eksiğimiz bunları hizmete dönüştürecek adanmış kadrolar” dedi.
Erdoğan, “Dilimizden, tarihimize kadar birçok alanda ecdadımıza ve kültürümüze duyulan husumetin ürünü bir yaklaşımla hazırlanmış olan müfredatlar daha yeni yeni değişiyor. Medyadan sinemaya, bilim, teknolojiden hukuka kadar pek çok alanda, hala en etkin yerlerde ülkesine ve milletine yabancı zihniyetteki kişilerin, ekiplerin, hiziplerin bulunduğunu biliyorum. Açıkça söylemek gerekirse bu durumdan da büyük üzüntü duyuyorum” diye konuştu.
Dünyanın hızla değiştiğini ve Türkiye’nin de bu değişimin merkezinde olduğunu vurgulayarak, bu süreçte gençlere büyük ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdoğan, gençlere büyük iş düştüğünü belirterek, şöyle devam etti:
“Doğru ile yanlışın mücadelesinde safını belirlemek her bir gencimizin kendi elindedir. Bizden önceki nesiller tek parti CHP’nin zulmüne göğüs germişlerdir. Ardından 1960 darbesi üzerimizden silindir gibi geçti.  1970 yılların alacakaranlık kuşağında pek çok arkadaşımızı kaybettik. Biz 1980 darbesine  maruz kalan neslin içeresindeydik. 28 Şubat’ın zulmünü bizzat yaşayanlardan dinlemişsinizdir.  En son 15 Temmuz darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Bugüne kadar milletimize yapılan her kötülüğün yanlarına kalacağını sananlar tarihi bir ders aldılar.
15 Temmuz’un en büyük kahramanları gençlerimizdi. Geçmişteki acı hatıraları yaşamadıkları halde darbe teşebbüsü anlaşılır anlaşılmaz gençlerimiz hemen harekete geçtiler. Tankların altından girip üstünden çıkmaktan, darbeci hainlerin üzerine gidip işgal ettikleri yerleri kurtarırken gençlerimiz ön saftaydılar. O gece oraya gelenler Gezi Parkı’nın gençleri değildi. Bunu iyi görmemiz gerekir. O gece oraya gelenler vatanını, milletini seven, bayrağı, ezanı için yola koyulan gençlerdi. Burada bir güzellik, önem var.
Birileri bizim gençliğimizin taşıdığı değerleri bilmiyordu.15 Temmuz, gençlerimizin nasıl bir cevhere sahip olduğunu göstermiştir. 16 Nisan’da halk oylamasında seçilme yaşını 18’e indirerek gençlerimize güveni gösterdik. Birilerini, ‘Artık yeni nesilden ülkeye ve millete hayır gelmez’ diyenleri mahcup ettiler. Türkiye’nin 81 vilayeti gençleri gördü. Artık 2053 vizyonumuz bir temenni olmaktan çıkmıştır. Biz de halk oylamasında seçilme yaşını 18’e indirerek gençlere olan güvenimizi gösterdik. Milletimiz de ‘eyvallah’ diyerek gösterdi. Gençler büyük değişimi gösterecek ben buna inanıyorum. Gençlerimizi partimizin MKYK’sına alarak bu konudaki samimiyetimizi ortaya koyduk.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.