Öne Çıkanlar AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett Mescid-i Aksa Mizgin Ay Dünya Şampiyonu uyarı MTV BİRİNCİ ÖDEME SON GÜN BM Kadını Güçlendirme İlkeleri Bildirisi yayın yasağı ahmet davutoğlu eğitimle ilgili ne dedi Arınma Gecesi: Seçim Yılı OSMANLISPOR AVRUPA KUPALARINA KATILACAKMI HAVA HAREKATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğrencilerin Zorla İmam Hatiplere Kaydedildiği Yalandır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin zorla İmam Hatip’lere kaydedildiği, okulların zorla İmam Hatip’lere dönüştürüldüğü gibi haberlerin yalan, yanlış, kasıtlı ve çarpıtma olduğunu belirterek, “Bunları köpürtenler, kendileri baskıcı ve faşist olduğu için herkesi de öyle zannediyorlar. Bizim zorlamayla, baskıyla, hele hele toplum ve siyaset mühendisliğiyle asla işimiz olmamıştır, olmayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Önder İmam Hatipliler Derneği’nin mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında, kapatılan İmam Hatip okullarını 1951 yılında tekrar açan merhum Başbakan Adnan Menderes’e ve Milli Eğitim Bakan Tevfik İleri’ye rahmet diledi. “Sabreden kimse zafere ulaşır” diyen Erdoğan, İmam Hatip okullarının sayısının 600 binden 60 bine kadar indirildiğini belirterek, “Uzun yıllar çileler, baskılar ve mücadeleler sonunda bu günlere geldik. Dört çocuğu İmam Hatip’ten mezun olmuş bir baba olarak, okulların kapısında anne-baba olarak bizler de çok çile çektik. Emin olunuz, hiçbir kazanımımız bize altın tepsiyle sunulmadı. Başardığımız her şeyi önce Allah’ın yardımına, sonra davamıza olan bağlılığımıza, verdiğimiz samimi mücadeleye ve bu yolda yaptığımız fedakarlıklara borçluyuz” dedi.

“BİRİLERİ OLMADIK İFTİRALARLA İMAM HATİP’LERE OLAN İLGİYİ GÖLGELEMEYE ÇALIŞIYOR”
Bazı çevrelerin İmam Hatip okullarını karalamaya çalıştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
“Her eğitim-öğretim döneminin başında birileri hala ısrarla, yalan yanlış haberlerle, olmadık iftiralarla İmam Hatip’lere olan ilgiyi gölgelemeye çalışıyor. Neden? Niçin? Bırakın rekabetse, rekabet olsun. Başı açık kızım da, başı örtülü kızım da hepsi üniversite yolunda rekabet etsinler yarışsınlar. Önlerini tıkamayın. Zira eğitim-öğretimde özgürlüğün önüne kimse geçemez. Biz var oldukça ülkemizde bunun önünü kimse tıkayamayacaktır. Onun için de sizlerden gayret istiyorum.

“ÖĞRENCİLERİN ZORLA İMAM HATİPLERE KAYDEDİLDİĞİ GİBİ HABERLER YALANDIR”
Bu çevreler milleti tanımadıkları, milletle hiçbir gönül bağları olmadığı için İmam Hatip’lere olan teveccühün sebebini yanlış yerlerde arıyorlar. Öğrencilerin zorla İmam Hatip’lere kaydedildiği, okulların zorla İmam Hatip’lere dönüştürüldüğü gibi haberler yalandır, yanlış, kasıtlıdır, çarpıtmadır. Bunları köpürtenler kendileri baskıcı ve faşist olduğu için herkesi de öyle zannediyorlar. Bizim zorlamayla, baskıyla, hele hele toplum ve siyaset mühendisliğiyle asla işimiz olmamıştır, olmayacaktır. Gözleri açık olanlar için durum bellidir. İdraki bağlanmamış olanlar için hakikat apaçık ortadadır. İmam hatiplere olan ilgi zorlamanın değil, gönül bağının eseridir. Bu okullar ebeveyni ve çocuklarıyla tüm milletimizin değerlerine taleplerine beklentilerine tercüman oldukları için böylesine ilgi ve kabul görmektedir.”

“İMAM HATİPLERE UYGULANAN AYRIMCILIK AYIBINI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ”
Kendilerinin hiçbir zaman başkalarına dayatma içinde olmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin kılığına, kıyafetine, ibadetine, meşrebine olduğu gibi evlatlarının hangi okula gideceklerine de asla karışmadık. Bununla birlikte mesleki eğitim sistemimizin tamamını felç etme pahasına İmam Hatip’lere uygulanan ayrımcılık ayıbını unutmadık, unutmayacağız. 28 Şubat döneminin ürünü olan bu ayıbı biz ortadan kaldırdık” dedi.

“FETÖ GİBİ İHANET ÇETELERİ BU KUTLU ÇATI ALTINDA İSTİSMAR ZEMİNİ BULAMADI”
İmam hatiplilerin önemini anlatan Erdoğan, “Terör örgütleriyle, haksızlıkla, hukuksuzlukla, adaletsizlikle, şiddetle, meşru olmayan hiçbir işle İmam Hatip’li asla yan yana gelmez, gelemez. İşte bunun için FETÖ gibi ihanet çeteleri, günümüzün Haşhaşileri bu kutlu çatı altında kendilerine istismar zemini bulamamışlardır” dedi. Türkiye’nin ilk İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Celalettin Ökten’in İmam Hatip okullarının müfredatına dini ilimlerle, fen derslerinin de konulması için büyük çaba harcadığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkeyi yönetenler bizi zannediyorlardı ki sadece Kur’an-ı Kerim, Arapça, Farsça, fıkıh, hadis okuyoruz. Bizim fizik, kimya, matematik, felsefe okuduğumuzu bilmiyorlardı. Onunun için bize yasak getirdiler. Dediler ki ‘Bir de liseden diploma alacaksın’ ben İmam Hatip diploması ile üniversiteye girmedim. Eyüp Lisesi'nden gittim fark ders imtihanları verdim. Halbuki o dersleri ben İmam Hatip’te okumuştum. Oradan da mezun oldum ve üniversiteye öyle girdim. Ama şimdi artık bu engeller yok önümüzde” diye konuştu.

"BİZ DİRENİŞ GELENEĞİNİN İÇİNDEN GELİYORUZ"
Proje okullarına değinen Erdoğan, “Bugün İmam Hatip’ler 1 milyon 300 bin öğrencinin eğitim-öğretim aldığı yurt içinde ve dışında gurur verici başarılara imza atan asırlık bir çınara dönüşmüşse bizden önceki dava adamlarının gayreti ve fedakarlığı sayesindedir. İşte biz böyle bir mücadelenin, direniş geleneğinin içinden geliyoruz. Hak, millet, yeni Türkiye, İmam Hatip okulları mücadelesini böyle bir kutlu zeminde verdik. İmam hatip nesli derken, diğer Anadolu, düz lise bunlardan İmam Hatip’leri ayırt etmek gibi bir şey söz konusu değil, bu hitabım aynı zamanda onlaradır” dedi.

“ARENA İSİMLERİNİ STADYUMLARDAN KALDIRACAĞIZ”
Mezuniyet törenin düzenlendiği yerin adının stadyum olduğunu anımsatan Erdoğan, “Bu arena değil, burası stadyum. Arenalara karşıyım. Arenalarda neler yaptıklarını bilirsiniz, insanları kimlere parçalatırlardı malum. Biz arenalara karşıyız.  Bakana talimatı verdim arena isimlerin stadyumlardan kaldıracağız. Ne demek arena? Bizim dilimizde böyle bir şey yok. Açın arena kavramına manası, anlamı nedir ona bakın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.