Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar Kaçacak Biz Kovalayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ operasyonlarına değinerek “İnlerine gireceğiz dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde 9 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara’nın Kazan ilçesinde konuştu. FETÖ operasyonlarına değinen Erdoğan, “İnlerine gireceğiz’ dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracaktır. 241 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin hesabını soracaktır. Sadece bunlar mı, 40 yılı aşkın bir süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabını soracaktır” dedi. Erdoğan şöyle devam etti:
 
“Millet Ayağa Kalkarsa Ne Olur Bunun Hesabını Yapmadılar”
 
“Bizimle dışarıda ve içeride uğraştılar. Yeri geldi başında olduğumu partimizi kapatmaya çalıştılar. Yeri geldi bize Gezi eylemleri yapmaya kalktılar. Yeri geldi 17-25 Aralık yargı ve polis darbesini yapmaya çalıştılar, en son 15 Temmuz, silahlı kuvvetler içindeki bir azınlık üniformalıyla da bu darbe girişimini yapmaya çalıştılar ama bu asil millet ayağa kalkarsa ne olur bunun hesabını yapmadılar.
Bunlar zannettiler ki tanklar tanklarla, toplar toplarla, silahlar silahlarla durdurulur. Bütün bunların karşısında bu millet kendini ortaya koyarsa ne olur düşünmediler.
 
“Zannettiler Ki Bu Türkiye Aynı Türkiye”
 
Rahmetli Menderes’i ipe gönderdiler, milyonlar Menderes’e oy verirken, maalesef idam edildiği zaman meydanlara dökülmedi. Zannettiler ki bu Türkiye aynı Türkiye. Artık aynı Türkiye değil. Biz meydanlara çağırdık ve ben Marmaris’ten çıktığımda daha İstanbul’a indiğim ana kadar on binlerce insan havalimanına dolmuştu. Ben milletimin arasında, eşimle, torunlarımla beraber karıştığımda üzerimizden F16 alçakça alçak uçuş yapıyordu.
 
“Bunu Benim Bir Oyunum Olarak Göstermeye Çalıştılar”
 
Helikopterlere, uçaklara halkımız aldırış etmedi. Parlamentomuzda milletvekillerimiz beraberce yerlerini aldılar ve seslerini yükselttiler ama dünyada bazı ülkeler vardı ki hala bunu benim bir oyunum olarak göstermeye çalışıyordu. Nasıl oluyor da ölüm için bir oyun tezgahlıyorsunuz, kendiniz ölüme gidiyorsunuz ve arkamızdan helikopterler, uçaklar geliyor, nasıl oluyor bu iş? İşte bunlar bizi tanıyamadılar, tanıyamayacaklar. Bizler Allah’ın izniyle ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu çok daha iyi görecekler.
Madden, manen 15 Temmuz bize çok şeyler öğretti. Her olanda bir hayır vardır. Biz şimdi bu anlayışla yola devam ediyoruz. Biz Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmedik, kesmiyoruz. Çünkü bu ülke henüz layık olduğu yerde değil, ülkemizi daha yükseklere çıkaracağız.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.