Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Koca Dünya MHP lideri Bahçeli bugünün gündemi HAVA HAREKATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.İetişim Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Türkiye-Rusya ilişkileri ile Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.İetişim Başkanlığı tarafından yapılan duyuru:

"Makamından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile çarşamba günü yaptığı telefon görüşmesinde Ankara'nın Dağlık Karabağ sorununa kalıcı bir çözüm istediğini söylediği belirtildi.

Dağlık Karabağ'da Rusya aracılığındaki yıpranan ateşkes üzerine yaşanan gerilim artarken Azerbaycan çarşamba günü Ermenistan'ı doğal gaz ve petrol boru hatlarına saldırmaya çalışmakla suçladı ve "sert" bir karşılık konusunda uyardı.

Ermenistan'ı Azeri topraklarını işgal etmekle suçlayan Türkiye Azerbaycan'a tam destek sözü verdi. Ankara, çatışmaya ara buluculuk yapmak için kurulan ve Fransa, Rusya ve ABD liderliğindeki Minsk Grubuna, Ermenistan'dan bölgeden çekilmesini istemesi için defalarca çağrıda bulundu." ifadeleri kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.